Chelsea - Tottenham 2-0

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen da de utnytte en stygg feil fra Japhet Tangana, og Kai Havertz rullet inn 1-0.

Ti minutter før hvilen var det igjen rotete i Tottenham forsvaret, da samme Tangana headet en klarering i lagkamerat Ben Davies. Waliseren hadde ingen mulighet til å hindre scoring, og fullførte en svak omgang for Antonio Contes menn.

- Hva er det Tottenham driver med?, utbrøt en tydelig overrasket Gary Lineker på sin egen Twitter-konto.

Tottenham leverte en bedre andreomgang, men klarte aldri å komme tilbake i kampen og tapte den først av to semifinaler i den engelske ligacupen.

- Jeg har sett verre enn de siste dagene. Alt handler om hvordan vi reagerer etter en slik situasjon, og vi var raske. Han har en sterk tilknytning til klubben, så det har gått fint, sier Tuchel til Viaplay om situasjon rundt Lukaku som har fått mye oppmerksomhet den siste uken, og satt han ut av laget.

Hakim Ziyech spilte en god kamp på Chelseas midtbane, og forteller om hvordan lagkameratene har tatt vare på Lukaku i det siste.

- Vi kan bare støtte han, og få han til å tenke på kampen. Det har vi prøvd de siste dagene, og det er derfor vi er lagkamerater,

Les også: Ti overganger som kan skje i januar

- Verst tenkelig start

Det var knyttet stor spenning til Romelu Lukakus velkomst på Stamford Bridge, etter kontroversen som har preget London-klubben den siste uken. Belgieren fikk derimot applaus fra de fremmøtte.

Chelsea-fansen skulle få mer å juble for, etter få minutter. Marcos Alonso brøt årvåkent foran Emerson, og spilte igjennom Kai Havertz. Tyskeren gjorde ingen feil, og trillet inn 1-0, via Davinson Sanchez.

- Det er en verst tenkelig start for Antonio Conte og Tottenham. Glimrende spill av Chelsea, kom det fra Viaplays Roar Stokke.

Målscoreren pådro seg tilsynelatende en stygg fingerskade i scoringssekvensen, og måtte forlate banen i pausen.

Vondt ble til verre for Tottenham da Tanganga var uheldig og headet en klarering rett i lagkamerat Ben Davies, og i mål. Waliseren hadde få muligheter til å hindre scoring, og sendte blåtrøyene to mål foran.

- Det er jo utrolig at ingen Chelsea-spillere står i det rommet der, som er det farligste. Men det der er også veldig klønete av Tottenham-forsvaret, som har slitt i den førsteomgangen, sier Pål-André Helland og Andrine Hegerberg i Viaplay-studio.

Det var også pauseresultatet etter at Chelsea hadde styrt det meste av banespillet gjennom de første 45.

Chelsea-kontroll

Gjestene leverte bedre etter hvilen, og hadde mer ball og skapte flere sjanser. Det var derimot Chelsea som skulle få omgangens første store mulighet da Hakim Ziyech spilte igjennom innbytter Timo Werner.

Tyskeren har slitt med å omsette sjansene sine etter overgangen fra RB Leipzig, og klarte heller ikke denne gangen å pirka ballen over linja.

- En vanvittig pasning fra Ziyech, som fortjente en assist, skriver Sky Sports-journalist Simon Gholam.

Les også: Norsk hoppsuksess. Det stjernen sa til kamera bekymrer derimot eksperten: - Skeptisk

Tottenham maktet aldri å komme nærmere vertene, så Chelsea tok dermed første stikk i ligacupens semifinale. Returoppgjøret spilles 12. januar.

Slik var kampen: