Det har vært full fest i gatene i Argentina etter det argentinske laget kom hjem med VM-trofeet denne uken.

Over fire millioner mennesker var ute i gatene for å få et glimt av Messi og trofeet, som begge befant seg på taket av en buss som kjørte rundt i Buenos Aires.

Det er imidlertid ikke uvanlig at det oppstår kontroversielle hendelser under slike feiringer, og seiersparaden i Argentina er intet unntak.

Det siste døgnet har et bilde av Argentina-keeper Emiliano Martínez fra seiersparaden hvor han håner Mbappé spredt seg i sosiale medier.

Les også: Ble eskortert vekk etter nakenstunt – kommer med beroligende melding

– Tåpelig

Foran de store folkemengdene i Buenos Aires holdt han nemlig opp en babydukke hvor et bilde av Mbappé var plassert på hodet av dukken. Ved siden av han står Messi.


I sosiale medier har Martínez sin gest fått blandet mottakelse. Direktesport-kommentator Robin Haugen synes Martínez sin oppførsel er smålig.

– Det synes jeg er totalt mangel på respekt. Jeg synes definitiv han skal holde seg for god for det, sier han til Nettavisen.

Haugen mener Martínez ikke har noen som helst grunn til å rakke ned på Mbappé, som ble toppscorer i VM i Qatar med åtte mål.

– Du håner liksom den spilleren som har scoret hat trick i VM-finalen, og har tapt på den måten. Det må være noe av det tyngste du kan oppleve som fotballspiller. Og så svare med å gjøre det der, det synes jeg er så nedrig og tåpelig av Martínez. Nyt heller øyeblikket selv da, du har blitt verdensmester. Ikke hån andre, mener Haugen.

Feiden mellom Martínez og Mbappè startet tidligere i VM da keeperen reagerte sterkt på noen tidligere uttalelser fra franskmannen om søramerikansk fotball.

Da de argentinske spillerne feiret VM-gullet i garderoben søndag kveld ble også Mbappé viet oppmerksomhet. Martínez hysjet på lagkameratene sine og ba om «ett minutts stillhet for Mbappé».

Les også: Vil utestenge Srour i to nye år. Nå fyrer han løs: – En form for forfølgelse

Mener Messi burde tatt affære

Martínez fortsatte altså med stikkene mot Mbappé under seiersparaden i Argentina. Da han holdt på med dukken på bussen sto som nevnt Messi ved siden av han.

Haugen mener 35-åringen burde tatt affære mot Martínez sin oppførsel mot PSG-lagkameraten.

– Når Messi står rett ved siden så synes jeg han skal vite bedre. Det er klart han ikke kan stå og passe på hva alle de andre lagkameratene gjør til enhver tid, det skjønner jeg, men akkurat den her synes jeg han burde vite bedre. «Ikke dra fram den», liksom, sier han.

Haugen tror Messi bare hadde vunnet på å tørre å si ifra til sin argentinske landslagskamerat.

– Han kunne bare sagt akkurat som det er: «det der er mangel på respekt, det gjør du ikke». Uansett om det er en lagkamerat eller Mbappé eller om det hadde vært Giroud, for den saks skyld, mener han.

Direktesport-kommentatoren tar likevel forbehold om at Mbappé kan ha gjort noe ufyselig mot Martínez i finalen som vi ikke vet om, og at det kan forklare noe av oppførselen til sistnevnte.

Men Haugen er likevel klinkende klar på hva han synes om Martínez sin Mbappé-dukke:

– Jeg synes det blir totalt meningsløst og nedrig.

Les også: Warholm-rival mistenkt for seksuelle overgrep

Hva skjer i PSG?

Mbappé og Messi er som kjent lagkamerater i PSG til daglig. Haugen er spent på hvordan stemningen mellom de to kommer til å være etter alt hånet fra Messis argentinske lagkamerater.

– Jeg kan skjønne Mbappé om han reagerer på at Messi står ved siden av Martinez. Jeg hadde reagert på det selv, hvis det hadde vært meg, sier han.

Haugen, som følger fransk fotball tett, påpeker at gnisninger oppstår lynkjapt i PSG-garderoben.

– Jeg mener at dette her fint kan løses med en vanlig prat mellom to voksne, men så vet vi at det er så store egoer på de folkene her, så det er lettere sagt enn gjort. Med den historikken de har og i PSG hvor problemer oppstår så kjapt som de gjør, så er jeg spent på hvordan det her kommer til å være, sier han avslutningsvis.