Søndag gikk Liverpool på nok et tap og er dermed ute av FA-cupen denne sesongen. Turneringen de vant sist sesong.

De røde fra Merseyside har vært inne i et svak periode etter nyttår og klubben har til nå kun vunnet én av totalt seks kamper så langt i 2023. Seieren kom i en omkamp mot Wolves i nettopp FA-cupen. Ellers har det blitt tre tap og to uavgjort for de røde.

Etter cupkampen mot Brighton søndag, som Liverpool tapte 1-2, gjorde manager Jürgen Klopp et poeng av kroppsspråket til enkelte spillere på sin pressekonferanse. Flere av spillerne virker tydelig frustrert over vanskelighetene laget opplever.

LES OGSÅ: Stavås Skistad uenig i Northug-påstand

Journalist reagerte på scener

Trent Alexander-Arnold var tilbake i startelleveren mot Brighton, men hadde store problemer med å håndtere vertenes Kaoru Mitoma på høyresiden. Japaneren scoret Brightons vinnermål, riktignok etter at Alexander-Arnold var tatt av banen.

Liverpool-treneren var ikke i godt humør etter at Liverpool røk ut av FA-cupen.

Da høyrebacken ble byttet ut etter 59 minutter og erstattet av veteran James Milner, var han tydelig misfornøyd og irritert. Stjernen ristet på hodet da han gikk forbi manager Klopp og surmulet på benken etter å ha forlatt gressmatta.

Spillere som Andy Robertson, Fabinho og Jordan Henderson (de to siste innbyttere søndag) har også blitt nevnt som spillere som ikke lenger utstråler den samme kampgløden som de vanligvis har vist for dette Liverpool-laget de siste sesongene.

Journalist Paul Gorst i Liverpool Echo bet seg også merke i scenene som utspilte seg etter kampen. Der Liverpool-spillerne tidligere har vist skuffelse etter et tap, tuslet de denne gangen inn i garderoben, uten at noen tilsynelatende brydde seg så voldsomt mye.

– Først gikk Mohamed Salah, så fulgte Darwin Núñez og Curtis Jones. Naby Keita og Fabinho gikk deretter, før Thiago og Ibrahima Konate og resten av laget, én etter en, tuslet sakte nedover spillertunnelen i Brighton, skriver han.

LES OGSÅ: United-stjernen vekker oppsikt. Nå reagerer Bendtner

– Hvor er lidenskapen og gløden og reaksjonene når ting ikke går deres vei? Har alt dette bare forsvunnet ut av denne spillergruppen en gang for alle? spør lokalavisjournalisten, som mener at denne oppførselen er det som bekymrer han mest med dagens lag.

Gorst fortsetter:

– Til tross for noen furtne ansikter, så det ikke ut som om forsøket på å forsvare FA-cuptittelen var over. De så ikke ut som en gruppe spillere som nettopp hadde tapt på overtid. De så på ingen måte ut som et Liverpool-lag som akkurat hadde tapt for niende gang i en allerede ødelagt sesong. For å være ærlig, så det ikke ut som de brydde seg noe særlig, skriver han.

Kollega i Liverpool Echo, Ian Doyle, var heller ikke nådig i sin vurdering av Liverpool-laget.

– Det er offisielt. Dette er et Liverpool-lag i en dyp overgangsfase. Det kan fort være mer smerte i vente, både individuelt og kollektivt. Det er bare å spenne setebeltene, det blir ikke pent, skriver han etter kampen søndag.

Sundet: – Kan skjønne det

VIaplays Eivind Bisgaard Sundet kommenterte søndagens FA-cupkamp. Han påpeker at Liverpool nå er i en uvant situasjon.

– De er vant til å ha mye suksess på banen og kjempe om titler. Det kan tenkes at det blir vanskelig denne våren. Jeg kan skjønne at spillerne blir litt apatiske av det. Nå står de i en helt annen situasjon. De skal trolig spille kamper herfra og fram til mai, som ikke betyr noe, med mindre de finner på noe vilt i Champions League, sier Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Liverpool har selvsagt fortsatt muligheten til å komme seg inn blant de fire beste i Premier League, med en sterk avslutning på sesongen i ligaen, men trofeer kan det bli tynt med på Anfield i løpet av tiden som kommer.

– Det er en helt ny setting for klubben nå, så det hadde vært rart om de gikk rundt og strålte. Det er kanskje ikke så mye mer å si etter kampen. De spilte bedre mot Brighton enn de gjorde noen uker tidligere, men det var likevel ikke godt nok. Da er det egentlig ikke noen vits å diskutere så mye etterpå. De kunne gjort det bedre på dødballer, det er lettest å peke på, men det var nok ikke så mye mer å si. Da hjelper det ikke å stå der og kikke på hverandre, men de er i en fryktelig situasjon, sier kommentatoren.

Han tror ikke det er noen «quick fix» for dette Liverpool-laget.

LES OGSÅ. Sol Campbell åpner opp om hetsen: Påvirker meg fortsatt

– De er såpass langt bak kvalitetsmessig i ligaen at det kan bli en vrien vår nå. Senker de standarden enda mer, kan det bli et enda lenger gap opp til de beste. Jeg skjønner at alle er litt bekymret, sier Bisgaard Sundet.

– Forskjell på Klopp og Solskjær

For et drøyt år siden snakket man i samme ordelag om Manchester United. Under Ole Gunnar Solskjærs siste uker i klubben, gikk United på noen tøffe smeller og i media ble gjort et poeng ut av at spillerne ikke så ut til å bry seg nevneverdig.

Det kostet trolig også nordmannen jobben som manager. Det ble tolket dit hen at han ikke lenger hadde tillit blant spillerne.

Bisgaard Sundet mener likevel at situasjonen med Liverpool-manager Klopp er litt annerledes, enn med Solskjær.

– Det er ganske stor forskjell på Klopp og Solskjær. Klopp er usparkbar, det går ikke an å sparke ham. Jeg tror han bestemmer selv når han skal slutte. Men det er et problem for Klopp om han føler at spillerne ikke lystrer, sier Viaplay-kommentatoren.

Siden han overtok Liverpool-skuta i oktober 2015, har tyskeren ledet klubben til en rekke triumfer. De røde har blant annet vunnet både Champions League, ligacupen, Premier League og FA-cupen under Klopps ledelse.

Han overtok et lag som på mange måter var litt i «ingenmannsland», men bygde i løpet av noen år opp en seiersmaskin.

Det har likevel vært unge perioder for Klopp tidligere, og tilbake i sesongen 2020/21, klarte klubben med nød og neppe å kvalifisere seg til Champions League. Det i en sesong der laget slet med skader på en rekke sentrale spillere.

Nå er spørsmålet om Klopp igjen kan motivere sine menn til å levere en gnistrende avslutning på denne sesongen? En sesong som igjen har blitt preget av skader på sentrale spillere, som Luis Diaz, Diogo Jota, Virgil van Dijk og flere andre.