*Nettavisen* Sport.

Reagerer på Fagermos angrep

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

«Han er den eneste ufyselige spilleren i Tippeligaen,» sa Dag-Eilev Fagermo. Det liker Sondre Kåfjord dårlig.

20.10.09 12:18

Odd Grenlands trener brukte denne karakteristikken av Fredrikstads Abgar Barsom etter mandagens tippeligakamp i Fredrikstad, som hjemmelaget vant 3-0.

- Må oppføre seg annerledes
Fagermo ble spurt av TV 2 Sporten om Barsom burde ha blitt utvist for taklingen på John Anders Bjørkøy, og svarte slik:

- Det eneste jeg vil si om den saken er at han er den eneste ufyselige spilleren i Tippeligaen. Han må begynne å oppføre seg annerledes.

- Hva mener du?

- Han driver og spiller og gjør alt mulig rart hele tiden. Det er synd, for jeg vet ikke om noen andre fotballspillere i Tippeligaen som er sånn, sa Fagermo.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Følelsesutbrudd er lov
Fotballpresident Sondre Kåfjord har ikke fått med seg dette personangrepet før Nettavisen tar kontakt tirsdag. Men han liker dårlig den uttalelsen han får gjengitt.

- Sånn spontant synes jeg ikke det høres bra ut. Å gi slike personkarakteristikker har jeg ikke sans for. Denne uttalelsen liker jeg ikke, sier Kåfjord.

- Det er lov å ha følelsesutbrudd, men hvis dette er sagt i et intervju, er det jo ikke snakk om det, legger fotballpresidenten til.

Kåfjord reagerte også sterkt da Kjetil Rekdal i juni kalte Brann-spilleren Eirik Bakke for «alkis» etter en kamp. Aalesund-treneren fikk én kamps karantene og 10.000 kroner i bot.

Ikke for barneører
Uten selv å ha sett intervjuet vil ikke Kåfjord på stående fot uttale seg om Fagermos personangrep på Abgar Barsom bør få etterspill.

- Jeg skal være forsiktig fordi jeg ikke kjenner saken, men jeg har gitt generelle oppfordringer til spillere, trenere og andre om å bruke et språk som ungene kan høre. Dette er ikke en språkbruk som man ønsker at ungene skal høre, sier Kåfjord til Nettavisen.

- Bør Fagermo straffes?

- Vi har folk som passer på dette. Jeg overlater dette til dem.

Les også Barsoms reaksjon: - Patetisk av Fagermo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.