RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på Hallén-innstilling

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Norsk Breddefotballforening er svært kritisk.

Valgkomiteen har innstilt Yngve Hallén til en ny toårsperiode som president i Norges Fotballforbund.

Med fire mot to stemmer ble det bestemt at Hallén skulle innstilles som president.

Torleiv Sandvik (Ørn Horten), Marianne Brynildsen (Furuset), Arild Braathen (Finnsnes) og Monica Smith-Tønnesen (Donn) stemte for, mens Richard Jansen og Einar Schultz (begge Stabæk) var imot.

- Feil mann
Norsk Breddefotballforening mener imidlertid Hallén ikke er skikket til å gå inn i en ny periode.

- Han har hatt 4 år på seg, og har ikke oppnådd resultater som tilsier at et gjenvalg er en god løsning for norsk fotball.

- Vi tror norsk fotball trenger et lederskap som har bred tillit og representerer hele fotball-Norge, sier Gunn Heidi Henriksen, leder i Norsk Breddefotballforening i en pressemelding onsdag.

De fire som var for en ny periode med Hallén, «vektlegger kontinuitet og gjennomføring av vedtatt handlingsplan for NFF for perioden 2012-2015», heter det i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Benkeforslag
Henriksen mener imidlertid omdømmet til norsk fotball er svekket under Halléns ledelse.

Foreningen ser det ikke usannsynlig at det vil bli reist benkeforslag under presidentvalget på fotballtinget i vinter.

Spesielt Breddefotballen har blitt forsømt, mener Henriksen.

- NFF har de siste årene forsømt sitt ansvar når det gjelder å fremme breddefotballen og har heller prioritert økt byråkrati sentralt.

- Vi oppfatter at det er svært mange i klubb-Norge som ønsker et lederskifte. Breddefotballen står for 90 prosent av aktiviteten i norsk fotball.

-Det er naturligvis viktig for breddeklubber at vi har en ledelse i fotballforbundet som prioriterer breddefotballen for å sikre aktivitetsgrunnlaget til titusenvis av norske barn og unge, sier Henriksen.

Mina Gerhardsen (Vålerenga) og Turid Storhaug (Klepp) er innstilt som nye styremedlemmer. Det vil gi styret en kvinneandel på 50 prosent.

Fotballting i mars
Dette er valgkomiteens innstilling: Yngve Hallén (president, Sogndal), Mette Christiansen (visepresident bredde, Valdres), Bjarne Berntsen (visepresident topp, Viking), Kjartan Berland (styremedlem, Lillestrøm), Eli Arnstad (styremedlem, Fram), Hans Olav Karde (styremedlem, Tromsø), Turid Storhaug (styremedlem, Klepp), Mina Gerhardsen (styremedlem, Vålerenga).

Fotballtinget arrangeres i Lillestrøm i mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere