RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på innleide «supportere» i EM

Foto: Adam Ihse / NTB scanpix
- Det virker som stemningen er en bløff.

En tilhengerskare hyret av EM-sponsoren Hyundai skapte sterke reaksjoner under Sveriges åpningskamp i fotball-EM for kvinner onsdag.

- De stilte opp frivillig, sier copywriter Micke Stange i reklamebyrået Passion Lab til SportExpressen.se.

- Ødelegger
Mange reagerte på at en stor gruppe tilskuere med hvite t-trøyer sto i samlet tropp på en av tribunene og heiet og spilte på instrumenter. Ikke minst fordi de heiet på både Sverige og Danmark.

- Hyundai-sponset nøytral heiagjeng med gospelsangere og sambaorkester. Fotballmordere, tvitret en person.

- Stuntet ødelegger stemningen for oss i tv-sofaen. Det virker som stemningen er en bløff. Hvorfor fake? Hvem synes det er en god idé? I så fall kan de legge ut forhåndsinnspilt lyd i høyttalere, skrev en annen.

Ingen betaling
Passion Lab sto bak tiltaket på oppdrag fra bilprodusenten.

- Hyundai er offisiell EM-sponsor, og vi gjorde dette for dem. Det handler om å løfte fotballen og skape en fetere stemning. Vi ville skape den beste stemningen noen gang, sier Micke Stange.

Han hevder at folkene i heiagjengen ikke fikk noen form for betaling og at de hadde øvet på sine heiarop i halvannen uke. I alt dreide det seg om 340 personer, blant dem flere kor og et sambaorkester.

Han sier at de hadde beskjed om å heie på begge lag, men litt ekstra på Sverige.

- Vi synes ikke det er kjøpte fans, fordi de stilte opp frivillig. Ingen fikk betalt, og alle syntes det var kjempegøy. Flere av dem er også fotballinteresserte, sa Stange til SportExpressen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere