I andre serierunde mot Montpellier ble Lionel Messi, Kylian Mbappé og Neymar gjenforent, denne gang under Paris Saint-Germains nye manager Christophe Galtier.

Kroppsspråket til Mbappé har blitt hyppig kritisert i ettertid, og i tillegg skal det ha oppstått en krangel mellom franskmannen og Neymar.

Mbappé fikk æren av å ta et straffespark PSG fikk tildelt, men 23-åringen bommet. Noen minutter senere fikk PSG nok en straffe, og denne gang satte Neymar ballen i mål.

Etter kampen skal Neymar ha likt to Twitter-meldinger, der den ene hevdet at Mbappé er eieren av PSG og at det er grunnen til at han tar straffer, og at Neymar aldri ville vært andrevalg i en annen klubb.

– Det er litt barnslig og smålig. Han kunne hevet seg over det. Det har vært mye positivt rundt han, så skjer denne hendelsen rundt straffesparket. Etter kampen burde han ha tenkt seg om, sier fotballkommentator og Ligue 1-ekspert Paul Thomas Clay.

Les også: Mbappés oppførsel provoserer: – En barnslig, liten drittunge

Ramos til unnsetning

Ifølge Le Parisien skal bråket mellom de to PSG-stjernene ha fortsatt i garderoben etter kampen. Da skal forsvarsspilleren Sergio Ramos ha grepet inn.

– Neymar og Mbappé har slåss litt om å være den store stjernen i alle de fem årene. Neymar ble hentet for å være den store stjernen som skulle føre PSG til Champions League-tittel. Så kom franske Mbappé, som har vist seg å være en enda større stjerne, sier Clay.

I ettertid skal de to superstjernene ha hatt et møte med klubbens nye sportsdirektør, Luis Campos, og hovedtrener Galtier. Der skal de ha blitt enige om å legge konflikten bak seg.

– Begge vil så gjerne være oppmerksomhetens sentrum. Ingen vil gi seg på det. To store egoer, på godt og vondt. Da kan det gå en kule varmt. Nå får vi se hvor lenge dette holder, men jeg tror de finner en samarbeidsform, sier eksperten og legger til:

– Måten de håndterer denne konflikten kommer til å gi en peker på hvordan sesongen kommer til å gå. Det kan vendes til noe positivt, men hvis de lar denne konflikten surre og gå, så vil det være ødeleggende. Det gjenstår å se om de har lagt konflikten bak seg.

Raser mot Mbappé

Under kampen mot Montpellier virket Mbappé svært misfornøyd gjennom kroppsspråket sitt. Det var ikke noe smil å skimte, selv da han scoret i andre omgang.

– Jeg synes det var kjipt å se Mbappé i den kampen. PSG har gått ut fra startblokkene i hundre, og man forventer han skal ta del i det, men han oppførte seg som en barnslig, liten drittunge kampen gjennom, har Direktesport-kommentator Per-Jarle Heggelund uttalt til Nettavisen.

Da den franske yndlingen ikke fikk ballen av Vitinha, valgte han å stoppe løpet sitt. Se video av hendelsen under:

I tillegg skal Mbappé ha gitt Messi en liten skulder i forkant av straffesparket til Neymar. Det har fått Manchester United-legenden Wayne Rooney til å reagere.

– En 22–23 år gammel spiller som gir en skulder til Messi. Jeg har aldri sett et større ego enn dette i mitt liv. Noen må minne Mbappé på at som 22-åring, så hadde Messi fire gullballer, skal Rooney ha sagt til Depar Sports.

Husk at du kan se Ligue 1 hos Nettavisen og Direktesport hver helg! (+)

– Stjeler showet

I Trophée des Champions, som er den franske supercupfinalen mellom den regjerende seriemesteren og cupvinneren, herjet Neymar med sine to scoringer.

Formen har ikke avtatt i de to første seriekampene, der brasilianeren står med tre mål og tre assists. Clay tror Mbappé følte han hadde mye å bevise da han spilte sin første kamp for sesongen mot Montpellier.

– Nå var han med og skulle vise at han var den store spilleren PSG strakte seg langt for å beholde. Så kommer han skjevt ut fra hoppkanten da han bommet det første straffesparket. Da stjeler Neymar showet og gjør det han ikke får til. Det tror jeg han liker jævlig dårlig, rett og slett.

Søndag er det duket for en skikkelig toppkamp når Lille får besøk av Paris Saint-Germain. Da er det knyttet spenning til om Mbappé er i bedre humør, og om feiden med Neymar er et lukket kapittel.

– Jeg tror ikke nødvendigvis det er en dyp kløft, men to spillere som veldig gjerne vil vinne og være best. Det er sterke personligheter som har mål om å bli den største i klubben. Jeg tror de skjønner at de blir bedre av å samarbeide, avslutter Clay.

Kampen starter søndag klokken 20.45 og vises hos Nettavisen og Direktesport.