ULLEVAAL STADION (Nettavisen): På lørdag venter Latvia hjemme på et fullsatt Ullevaal for Norge, før de norske landslagsguttene tar turen til Nederland og møter stormakten i den siste kampen i VM-kvalifiseringen på tirsdag.

Der må Ståle Solbakken klare seg uten Veton Berisha.

- Berisha reiser hjem. Han får vi ikke frisk, sa Solbakken om Viking-spilleren.

- Jeg tror det bare er den skaden han har hatt hele tiden som forverret seg litt i Mjøndalen-kampen. Og som både han og vi trodde vi skulle håndtere, fortsatte landslagssjefen.

Solbakken fortalte også at Fredrik Bjørkan er et usikkert kort. Han måtte gjennom en test onsdag.

Nettavisen overvar onsdagens trening hvor Bjørkan var med på de innledende øvelsene. Han gikk imidlertid i garderoben med landslagsfysio Thomas Ødegaard da oppvarmingen var unnagjort.

Landslagslege Ola Sand bekrefter nå til TV 2 at Glimt-spilleren er uaktuell til kampene.

Solbakken kommer ikke til å hente inn en erstatter for Berisha. Om Bjørkan må forlate landslagssamlingen hentes det sannsynligvis inn en ny back, forteller landslagssjefen.

Fra før av mangler blant annet Erling Braut Haaland, Kristoffer Ajer, Patrick Berg og Sander Berge i landslagstroppen grunnet skader.

Reagerte på Messi-sammenligning

En annen spiller som sliter med skadeplager er Mathias Normann. Han er plaget med et avrevet leddbånd i bekkenet, noe som gir han smerter.

Men ifølge ham selv er det likevel ikke tvil om at han skal spille begge de kommende landskampene.

- Ja, det tror jeg ikke, det vet jeg. Jeg har hatt en del behandlinger og litt sprøyter som har hjulpet meg, sa han på pressekonferansen onsdag.

25-åringen har imponert etter han ble hentet på lån til Norwich i sommer. I helga scoret han sitt første mål i Premier League. Et mål som gjorde at han ble sammenlignet med ingen ringere enn Lionel Messi av Brentford-trener Mathias Frank.

Landslagssjef Solbakken er klar på at den sammenligningen kanskje ikke er den beste.

- Elendig, svarer en lattermild Solbakken på spørsmål om hva han synes om sammenligningen.

- Hvert fall ikke Messi. Det vil være veldig urettferdig for både han og Messi synes jeg, fulgte han opp på spørsmål om hvem Normann kan sammenlignes med.

- En positiv arroganse

Men selv om Normann ikke er helt på nivå med Messi, er 25-åringen en spiller Solbakken setter stor pris på.

- Han har en veldig bra innstilling om at fotball er en kampsport. Når han er på sitt beste har han en positiv arroganse i måten han spiller på. Og så ser han ofte etter en gjennombruddspasning før han ser etter den sikre pasningen. Det er alltid godt å ha en spiller som ser den lange pasningen først, skrøt Solbakken av Norwich-proffen.

Normann var selv veldig fornøyd med å endelig ha scoret sitt første mål i Premier League.

- Det var egentlig utrolig godt. Jeg hadde hatt noen forsøk før den, og det var egentlig den dårligste avslutningen, men jeg tar den med et smil, sa han.

Norsk seier mot både Latvia og Nederland gir VM-billett. Andreplass i puljen sender Norge inn i et omspill i mars neste år der tre VM-billetter ligger i potten for tolv lag.