Reagerer på Norsk Tippings utspill

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Det var en flåsete kommentar, sier Mats Zuccarello Aasen.

09.05.13 09:55

Onsdag kom Norsk Tipping også på banen i debatten rundt hockeyforbundets utestengelse av Mats Zuccarello Aasen fra landslaget.

New York Rangers-profilen får ikke spille for Norge så lenge han er sponset av Unibet, har forbundet bestemt seg for. Årsaken er at dette angivelig «ikke er forenlig» med landslagsspill fordi Unibet er en konkurrent av Norsk Tipping.

Slaktes av leserne
- Zuccarello har skapt seg en karriere som i stor grad er finansiert av Norsk Tipping. Han hadde ikke blitt hockeyspiller uten Norsk Tipping, for uten våre tippemilder til idretten hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass, sa kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping til Nettavisen.

Uttalelsen skapte sterke reaksjoner.

«Kanskje kommunikasjonsdirektøren trenger en kommunikasjonsrådgiver», skrev en av Nettavisens lesere i kommentarfeltet under artikkelen.

«Så sanseløst sneversynt og arrogant at det blir kvalmt», mener en annen leser.

Egentrening
Mats Zuccarello Aasen er mer behersket i sin omtale av uttalelsen, men også han reagerer på utspillet fra Norsk Tipping.

- For det første vil jeg påpeke at det ikke er noen som ikke setter pris på alt Norsk Tipping gjør for idretten i Norge, men dette er også et statlig monopol som er pålagt å gi idretten en andel av overskuddet, sier Zuccarello når Nettavisen får tak i ham per telefon.

- For det andre hadde jeg ikke blitt veldig god dersom jeg bare skulle trent i de 3-5 hallene den norske hovedstaden har. Det er egentrening og spill på løkka som har gjort at jeg er blitt den jeg er i dag. Det synes jeg var en flåsete kommentar, legger han til.

Ønsker å hjelpe
Zuccarello inngikk avtalen med Unibet nettopp fordi han har et ønske om å hjelpe norsk hockey. Deler av inntektene fra avtalen går nemlig til Zuccafondet, som Zuccarello selv har opprettet for å hjelpe hockey på grasrotnivå i Norge.

- Hvis avtalen går utover norsk hockeys framtid, og barn og unge i Norge, skal jeg selvfølgelig tenke over situasjonen. Det var ikke min intensjon. Min intensjon var å hjelpe til. Men akkurat nå er Norge opptatt med spill i VM og jeg er opptatt med Stanley Cup med Rangers, så jeg hadde håpet at vi kunne diskutert alt dette etter det, avslutter Zuccarello.

New York Rangers møter Washington Capitals i Madison Square Garden natt til torsdag, mens Norge spiller mot Sverige i VM onsdag kveld. Nettavisen er til stede begge steder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.