RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på snusbruk

Sist oppdatert:
Rundt halvparten av landslagsspillerne i fotball bruker snus. Det reagerer landslagslege Thor Einar Andersen på. Han mener det er uheldig.

Andersen mener spillerne er rollemodeller for yngre tilhengere, og er ikke glad for at så mange i landslagsmiljøet bruker snus.

- Det kan påvirke holdningen til snus og gi bruken en slags legitimitet. Jeg gir uttrykk for min holdning og anbefaler dem å slutte. Dessuten har jeg oppfordret spillerne til ikke å bruke snus i forbindelse med treninger eller når de intervjues.

Ikke nødvendig
- Det er ikke nødvendig med en synlig snus i slike situasjoner. Men dere journalister og fotografer er jo over alt, så det er ikke alltid så lett å unngå, sier Andersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Thor Einar Andersen får støtte for sitt syn i forskermiljøer.

Påvirker
- Vi lar oss påvirke av våre idoler, særlig gjelder dette ungdom. Det at vi ser landslagsspillere snuse gjør at det blir mer attraktivt å snuse og handlingen får en rekrutterende effekt. Selv om det ikke er blitt undersøkt kan vi ikke se bort ifra at det fører til flere snusere, sier forsker, Karl Erik Lund ved Statens institutt for rusmiddelforskning, SIRUS til ANB.

- Bort!
Heller ikke fysiologiprofessor Sigmund B. Strømme ved Norges Idrettshøgskole synes snusbruken er særlig bra.

- Snus har ingenting å gjøre i idretten. Det er godt mulig at idrettsstjerners bruk kan få flere unge til å snuse. Jeg tror i hvert fall mange vil stille spørsmål ved om hvorfor de ikke kan snuse når toppidrettsutøvere gjør det, sier han til ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere