Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på uttalelser om Ødegaard-overgangen: - Latterlig

Martin Ødegaard ble tidenes dyreste norske fotballspiller da han ble kjøpt opp av Arsenal. Ikke alle er sikre på om han er verdt prisen.

Fredag ble det klart at Martin Ødegaard returnerer til Arsenal på permanent basis, etter å ha vært utlånt til London-klubben siste halvdel av forrige sesong. Søndag ble nordmannen presentert foran The Gunners-fansen igjen i forkant av 0-2-tapet for Chelsea på Emirates.

Flere, deriblant overgangsekspert Fabrizio Romano, meldte om en overgangssum på mellom 35 og 40 millioner euro. Det tilsvarer omkring 400 millioner kroner.

Summen betyr at 22-åringen er tidenes dyreste norske spiller. Sander Berge tok den forrige norske rekorden da han ble kjøpt av Sheffield United for litt over 250 millioner norske kroner i januar i fjor.

- Latterlig uttalelse

Alex Crook, fotballekspert i Talksport, forstår ikke hvorfor Arsenal velger å betale den prisen for Ødegaard, etter det han så av ham forrige sesong.

- Ut ifra hva jeg så av Martin Ødegaard forrige sesong, er jeg ikke sikker på om han er en 30 millioners pund-spiller. Er det noe jeg ikke har fått med meg? spør Crook. 30 millioner pund tilsvarer omtrent 35 millioner euro.

Laura Woods, programleder i Talksport, sier seg enig i Crooks vurderinger.

- Nei, du gikk ikke glipp av noe. Jeg synes han var god, men prislappen virket litt for høy, svarer hun.

Les også: Kane får støtte av Berbatov: - Ikke rart han er forbannet

En som reagerer på uttalelsene er tidligere fotballspiller Michael Thomas, som har en fortid i både Arsenal og Liverpool.

- Dette er en latterlig uttalelse. Han er lett en 30 millioners pund-spiller i dagens marked. Alex Crook er du sikker? svarer Thomas kritikerne på Twitter.

Samtidig peker han på Emiliano Buendia som tidligere i sommer ble kjøpt opp av Aston Villa fra Norwich, som i fjor spilte i Championship, for 33 millioner pund.

- Galt uansett

Fotballekspert Petter Veland tror både Real Madrid kan ha gjort et godt salg, samtidig som at Arsenal kan ha gjort et bra kjøp ved å legge omkring 400 millioner kroner på bordet for Ødegaard.

- I noen tilfeller kan man tenke «oi, det var mye», og så kan man i andre tilfeller tenke «oi, det var lite». En sammenligning man kan ta er den forrige spilleren som gikk fra Real Madrid til Premier League, Raphael Varane. Han gikk for noenlunde til samme pris, litt mer. Om man ser på merittlistene og hva slags type forventinger man kan ha rent umiddelbart for de to klubbene ved å hente henholdsvis Varane og Ødegaard, så synes jeg kanskje 40 millioner euro er et bedre salg av Real Madrid enn det er et bedre kjøp av Arsenal, sa Veland til Nettavisen like før overgangen ble bekreftet.

- Samtidig kan man se det den andre veien og se på spillere som har gått for tilsvarende sum, og havne på den konklusjonen at det er et godt kjøpt av Arsenal. Så det er mange måter å se det på. Det er klart at det åpenbart er tre parter som alle blir fornøyde. Real Madrid hadde ikke solgt ham med mindre de følte de gjorde en god økonomisk deal, Arsenal hadde ikke kjøpt ham for den summen hvis de ikke mente at han var verdt det og Ødegaard vil åpenbart dette, fortsatte han.

Til tross for at flere mener det ene og det andre om Ødegaards prislapp, synes TV 2-kommentator Kasper Wikestad at dagens priser i fotballverdenen uansett er gale.

- Priser er ikke noe å forholde seg til i det hele tatt, egentlig. De prisene flyr hit og dit, noen koster en milliard, noen gjør ikke det. Så for meg blir det mest av alt bare fiktive penger å forholde seg til. Det kan godt hende det er en kanonpris, det kan godt hende det er mye, jeg aner ikke. Det er vanskelig å forholde seg til priser nå. Det er galt uansett, sier Wikestad til Nettavisen.

Han er imidlertid tydelig på at prisen er et tegn på at Arsenal-manager Mikel Arteta virkelig ser på Ødegaard som en viktig brikke i laget sitt.

- Det var et samarbeid som ble veldig fint forrige sesong. Det er derfor Mikel Arteta også vil strekke seg langt for å få Ødegaard, og mener Ødegaard er en brikke i laget sitt. Det er bygget på forholdet de hadde forrige sesong. Sånn sett er det veldig trygt, både for Arteta som vet hva han får, og for Ødegaard som vet hva han kommer til og hva som forventes av ham. Det den prislappen gjør, er at den viser til Ødegaard at han er virkelig ønsket, sier Wikestad.

Fornøyd Arteta

På pressekonferansen fredag, like etter at Ødegaard hadde blitt annonsert som ny Arsenal-spiller, møtte Arteta pressen. Der la spanjolen ikke skjul på hva han mener om den offensive midtbanespilleren.

– Han vil tilføre oss mye, som sist sesong. Han gjorde oss bedre. Martin gir oss flere muligheter. Han er en kreativ spiller. Han er en ung mann, men har mye erfaring fra store klubber allerede. Han er et unikt talent. Jeg er veldig glad for klubbens forsøk på å sikre ham og at vi har Martin permanent nå, sa Arteta.

Videre pekte manageren på Arsenals prestasjoner med Ødegaard i laget forrige sesong. Etter jul var det kun Manchester City og Manchester United som sanket mer poeng enn The Gunners.

- Dere har sett tallene og hva vi gjorde etter jul da Martin var i laget og vi hadde spillere som Emile (Smith Rowe). Laget presterte på et helt annet nivå. Han er en vi beundrer og han er fortsatt i en alder i karrieren hvor potensialet fortsatt er enormt, sa Arteta videre.