Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer sterkt etter TV-bilder av Erling Haaland og linjemannen

Mener det som skjedde i spillertunnelen etter Champions League-kampen bør etterforskes videre av UEFA.

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen etter møtet med Manchester City i Champions League tirsdag, men nordmannen noterte seg for en assist.

Borussia Dortmund kom seg også brukbart fra møtet med Premier League-lederne. 2-1-tapet betyr nemlig at tyskerne har gode muligheter i returkampen.

Det var mye oppmerksomhet rundt Haaland i forkant av kampen, delvis fordi agent Mino Raiola og pappa Alfie Haaland har vært rundt om i Europa på besøk til en rekke storklubber den siste tiden. Manchester City hevdes å være én av disse.

Det at den norske spissen også har bøttet inn mål for Borussia Dortmund denne sesongen, har gjort at fokuset på ham for tiden er enorm.

LES OGSÅ: Ber Haaland droppe Manchester City: - Arrogansen hans passer bedre i United

Journalist: - Skal ikke gjøre det

Selv om det ikke ble scoring tirsdag, manglet det ikke på oppmerksomhet rundt 20-åringen etter kampen. Det var imidlertid mer enn prestasjonen som ble lagt merke til.

TV-bilder som blant annet ble vist av britiske BT Sport, viser at selv linjedommeren ville ha en liten bit av den målfarlige spissen. Bildene viser at linjemannen stopper Haaland inne i spillertunnelen og ber ham signere flagget.

Hendelsen får den engelske journalisten Rob Harris i nyhetsbyrået AP til å reagere kraftig.

LES OGSÅ: Guardiola pepret med Haaland-spørsmål: – En blind mann ser at han er en god spiss

- En dommerassistent skal ikke be en spiller om autografen etter en kamp, slik som hendte med Haaland. UEFA vil garantert se nærmere på dette, skriver han.

Dommerteamet i tirsdagens kamp besto av følgende: Ovidiu Alin Hategan (dommer), Octavian Sovre (assistentdommer), Sebastian Gheorghe (assistentdommer), Istvan Kovacs (fjerdedommer), Marco Di Bello (VAR-dommer), Paolo Valeri (VAR-dommer).

Dommerne var for øvrig i fokus ved flere anledninger under kampen, og ikke i positivt fortegn. Flere raste i sosiale medier da hoveddommeren valgte å blåse av før Jude Bellingham hadde rukket å sette ballen i mål etter en duell med Ederson i første omgang og dermed kunne ikke avgjørelsen endres via VAR i ettertid.

LES OGSÅ: Dietmar Hamann reagerer sterkt på Haaland-samtaler i Spania

Dommerteamet ble ellers reddet av VAR-bussen da Rodri gikk i bakken innenfor Dortmunds sekstenmeter, i en avgjørelse hvor hoveddommer nok en gang var litt kjapt oppe med fløyta og først blåste straffe til midtbanemannen.

Foden-prat vekker oppsikt

Situasjonen med Haaland og linjemannen var ikke det eneste som ble plukket opp i etterkant av kampen. Det at Manchester Citys matchvinner, Phil Foden, raskt gikk bort til jærbuen etter kampslutt for å slå av en prat, ble også et tema.

Mange la merke til dette og kommenterte det i sosiale medier. Praten dem imellom ble raskt satt i forbindelse med at Haaland for tiden kobles med City.

LES OGSÅ: United-legenden ble stilt ultimatum om Haaland - da var svaret enkelt

Selv om det ikke er kjent hva de to sa - de holdt seg for munnen mens de snakket - lot ikke de britiske tabloidene det hindre dem fram å slå det hele opp.

Både The Mirror og The Sun omtalte «møtet» mellom Foden og Haaland sent tirsdag kveld og trekker det fram som en hendelse som vekker oppsikt.

The Sun kommenterte følgende via sin Twitter-konto: «Agent Foden går rett på jobb etter at kampen ble blåst av for full tid».

The Mirror brukte følgende overskrift: «Et øyeblikk mellom Erling Haaland og Phil Foden ble lagt merke til etter Citys seier over Dortmund».

Det var Kevin De Bruyne og nevnte Foden som scoret målene for City i kampen, mens Marco Reus nettet for tyskerne, assistert av Haaland. Reus sa dette etter kampen:

LES OGSÅ: Solskjær om Haaland: - Ikke riktig av meg å snakke om han

- Vi er irriterte. Å slippe inn mål nummer to like før slutt var unødvendig. Det var to sekunder der vi slo av bryteren, og de viste kvaliteten sin. Vi skal stoppe det innlegget. Men totalt sen synes jeg vi gjorde en god forestilling, sa Reus ifølge DAZN.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren