Gå til sidens hovedinnhold

Reagerte på det Solskjær sa før finalen: - Nå blir det vanskeligere

Manchester United-sjefens svar på det aller første spørsmålet ble raskt tolket som et forsøk på «mind games» før møtet med Villarreal.

Onsdag kveld spiller Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United finale i Europa League. På motsatt banehalvdel står spanske Villarreal.

Tirsdag ettermiddag møtte den norske manageren pressen i forbindelse med finalen. Dette blir Solskjærs første finale etter at han overtok jobben i desember 2018.

Se Solskjærs pressekonferanse her:

Spørsmål om Maguire

Det første spørsmålet nordmannen fikk var om kaptein Harry Maguire kom til å rekke kampen. Han har slitt med en skade den siste tiden og er høyst usikker.

LES OGSÅ: Ferguson forundret over Dele Alli: - Vet ikke hva som skjedde der

- Harry kommer nok til å jogge opp og ned sidelinjen en del, regner jeg med. Og han kommer sikkert til å prøve å hoppe inn, sier Solskjær om kapteinen.

Med andre ord så ønsket ikke Solskjær å bekrefte om Maguire blir klar til kamp eller ikke. Det ble tolket som et forsøk på taktisk spill fra 48-åringen.

- Interessant at han ikke gir Villarreal noe om Maguire. Han blir sett på som en nøkkelspiller for United av spanjolene. Nå blir det vanskeligere for dem å finne ut av laget. Og Unai Emery er en mann som elsker å vite alle detaljer om motstanderen, skriver journalisten Andy Mitten på Twitter om pressekonferansen.

Luke Shaw, som også stilte på pressetreffet, kunne bekrefte at kapteinen var med på flyet til Polen. Finalen spilles i polske Gdansk.

LES OGSÅ: Solskjærs keepervalg vekker oppsikt i EnglandSolskjærs keepervalg vekker oppsikt i England

- Harry er her, han har reist med laget. Vi skal ha en treningsøkt til, så får vi se. Vi håper at han skal bli klar, men hovedfokus nå er at de spillerne som er friske skal få en god økt i dag og at alle er klare til onsdag, sier venstrebacken.

Ferguson på flyet

En annen som var med på United-flyet tirsdag, var sir Alex Ferguson.

- Jeg regner ikke med at han kommer til å si så mye til oss, men vi ser han på hotellet. Men vi må inspirere oss selv som lag og ha fokus på det vi skal gjøre som en gruppe. Jeg er ikke sikker på at vi trenger andre til å inspirere oss for det som skal skje onsdag. Selv om han selvsagt er en stor legende, sier Shaw om skotten.

LES OGSÅ: Ferdinand om Solskjær-elev: - Han trenger å bli satt sammen med riktig spiller

Når det gjelder selve laguttaket sier nordmannen at spillerne først vil få beskjed om det onsdag - på kampdagen.

- Det er alltid vanskelig å utelate spillere. En finale er en belønning for det du har gjort i løpet av en hel sesong, men er det tvil så er det helt klart at formen til spilleren den siste tiden bli avgjørende, sier Manchester United-sjefen.

- Alle spillere som er på banen har forventninger og press på seg for at vi skal vinne. Jeg føler meg trygg på at vi er klare. I en finale kan alt skje, så vi må være klare.

- Et springbrett

48-åringen tror en seier mot spanjolene onsdag kan være starten på noe stort for United, som ikke har vunnet et trofé siden 2017.

LES OGSÅ: Sky Sports: Kane har igjen bedt Tottenham om å få dra

- Vi har vunnet fem titler i Europa og vi har tapt to ganger mot Barcelona. Dette er store kvelder for oss og det kan være en springbrett mot noe enda større. Klubben har en lys framtid, det er et ungt lag, et lag vi har bygd om over de siste sesongene.

- Sir Alex er med oss og vi vet at 26. mai er bursdagen til sir Matt (Busby). Når spillere signerer for Manchester United, signerer de for å vinne trofeer. De aksepterer da utfordringen om å bli best, fordi dette er den beste klubben i verden, sier Solskjær.