RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alexandra Shiryaeva og Natalia Uryadova Russland klemmer Andrezza Chagas og Cristine Santanna, Georgia
Alexandra Shiryaeva og Natalia Uryadova Russland klemmer Andrezza Chagas og Cristine Santanna, Georgia Foto: PHIL NOBLE (Reuters)

Reagerte på krigshissing

Sist oppdatert:
Anklager media for å konstruere krigssituasjon i OL.

Det russiske sandvolleyballparet Alexandra Shirijeva/Natalia Uriadova reagerer kraftig på at media forsøkte å konstruere en krigssituasjon, da de møtte Cristine ”Saka” Santanna/Andrezza ”Rtvelo” Chagas, fra Georgia onsdag morgen.

Er brasilianere
- De (media) vil at vi skal slåss. Men jeg mener det hadde vært bra med fred mellom Georgia og Russland. Men for meg, her og nå, så spiller det ingen rolle. De er ikke fra Georgia. De er brasilianere. Det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot. Vi bare spiller, sier Alexandra Shirijeva til Reuters.

For Santanna/Martins har doble statsborgerskap, og stiller I OL for Georgia. Kjælenavnene har de tatt fra ordet “Sakartvelo” som betyr Georgia på georgisk.

Massevis av mediarepresentanter dukket opp på sandvolleyballbanen for å få kommentarer til krigen mellom Russland og Georgia om Sør-Ossetia.

Kjemper for dere
- Min beskjed er at jeg vil gi all min styrke her. Jeg kjemper for dere, som dere kjemper der, sier Santanna. Mens hennes partner sier at det er viktig gi Georgia et lys i mørket nå.

Russerne var oppgitt over den politiske betydningen i kampen – som samtidig sendte dem ut av OL-turneringen. De mente media hausset betydningen alt for mye,

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere