SKEID – MJØNDALEN 0–2

De to lagene kom til Nordre Åsen med to helt ulike opplevelser på fotballens festdag 16. mai. Skeid hadde alt å revansjere etter et grusomt 5-0-tap borte mot Kongsvinger. Mjøndalen kom på sin side fra en sterk 3-0-seier hjemme mot Raufoss.

Men det var Skeid som tok tak i kampen innledningsvis med flere halvsjanser og hjørnespark i kampens åpningsminutter. Ulrich Ness var nærmest for vertene med et skudd fra 16 meter, men forsøket ble blokkert utenfor.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Se høydepunktene fra kampen (bilder med tillatelse fra TV 2):

Gode innlegg

På motsatt side var Martin Rønning Ovenstad etter drøye 25 minutter nære på å skli inn 0–1 etter godt forarbeid av Love Reuterswärd, men høyrevingen nådde akkurat ikke frem til svenskens gode innlegg.

Skeid prøvde seg også på et innlegg fra venstre få minutter senere, og David Hicksons leveranse var slettes ikke dårlig. Dessverre for Skeid-oksene endte Hovens heading fra 5–6 meter på utsiden av stolpen.

Henning Andresen testet MIF-keeper Thomas Kinn med et godt skudd minutter senere, men sisteskansen parerte fint.

Ellers var det ikke all verden av sjanser til noen av lagene, til tross for et solid Skeid-overtak hva gjelder det spillemessige. Lagene gikk i garderoben med 0–0 til pause.

Se spillerbørsen ved å trykke på «lagoppstilling» i vinduet under:

Stor mulighet

Det var et friskere Mjøndalen som kom ut etter pause, men det var Skeid som kom til kampens første virkelige store sjanse. David Hickson driblet seg fint forbi på venstresiden og fikk lagt 45 grader ut. Der ventet Ulrich Ness, men skuddet gikk via Sondre Skogen og like over.

Kinn med på notene

Etter en time spilt fikk Skeid muligheten igjen. Marcus Melchior vant ballen i god posisjon og tok med seg Kristoffer Hoven. Fra 16 meter fikk han fyrt av et godt skudd, men Kinn var med på notene.

Første Mjøndalen-skudd

Man måtte faktisk vente helt til 70 minutter før Mjøndalen testet Vidtun Nilsen i Skeid-buret med et skudd. Ovenstad fikk tid til å sikte og skyte, men Skeids sisteskanse hadde god kontroll på forsøket.

Like etterpå ropte hele Nordre Åsen på straffe etter at Maxwell Effiom gikk i bakken, men hoveddommer Ali al Hatam vinket spillet videre. Reprisen viste at Effiom absolutt ble hindret, men at det var greit å la den passere.

– Han detter litt, og det er i nærheten av noe, men det er ikke feil å vinke spillet videre, mente kommentator Haakon Frydenberg Thon.

Stopp i spillet

Etter 81 minutter kom kampens foreløpige høydepunkt, og det var slettes ikke en sportslig hendelse som fikk milene frem på tribunen. Det ene sprinkleranlegget på Nordre Åsen hadde sett seg lei av lite sjanser og bestemte seg for å gi tilskuerne ytterligere en avkjøling. Vannet sto og gikk i drøye tre minutter, før det ga seg til stor jubel.

– Kanskje like greit å få en avkjøling, humret kommentator Frydenberg Thon.

Mjøndalen med sen scoring

Inspirert av sprinkleranlegget eller ikke, Mjøndalen gikk offensivt til verks etter at spillet var i gang igjen. Et langt kast fra Sivert Øverby endte opp med et dobbeltredning fra Skeid-keeper Vidtun Nilsen etter et skudd fra Mathias Bringaker, men på forsøk nummer tre måtte han se seg slått. Fra 2 meter fikk Quint Jansen sin enkleste oppgave i hele kampen med å trille inn 0–1 fra 2 meters hold i åpen kasse.

Kommentator Haakon Frydenberg Thon reagerte på Skeid-spillernes forsvarsspill.

– Hvor er Skeid-spillerne? De er ikke i nærheten, de er ikke i bildet engang!, tordnet han.

Etter kampslutt var Skeid-keeper Vidtun Nilsen selvsagt frustrert med scoringen.

– Det er et skudd og en retur med en helt sinnssykt skru – et skikkelig drittmål, kommenterer han.

– Slitne

Skeid-trener Gard Holme tror forsvarsspillet på 0-1-scoringen rett og slett handlet om slitne spillere.

– Det var nok et resultat av at mange var slitne, og da glemmer man arbeidsoppgavene sine og gjør feil. Det skjedde, og så får vi ikke henge oss altfor mye opp i det.

Punkterte

Etter scoringen gikk Skeid naturligvis fremover med en rekke spillere, noe som åpnet opp rom bakover.

Det utnyttet Mathias Bringaker, som tre minutter på overtid satte inn 0–2 med et godt skudd.

Dermed endte det med 0–2 på Nordre Åsen.

– Ekstremt surt. Vi kjører kampen, men klarer ikke å få satt den i nettet. Vi må bare jobbe på videre sammen, så kommer det til å bli enda bedre. Det er jeg sikker på, legger Vidtun Nilsen til.

– Fryktelig irriterende

Skeid-trener Gard Holme var naturligvis også skuffet etter å ha gått på nok et tap – det tredje i rekken.

– Når det er uavgjort og bare noen minutter igjen, så trykker vi på og går for seieren. Å få en scoring i sekken på det tidspunktet er selvfølgelig fryktelig irriterende, oppsummerer Holme.

Som likevel vil ta med seg mye positivt fra den 90 minuttene.

– Vi er bra i mange faser av spillet. Vi frispiller bra. Vi spiller av presset så de bytter formasjon. Vi løser det igjen og spiller av presset deres. Vi skaper nok sjanser. Vi er det førende laget, konkluderer han.

Fokus på det positive

Etter forrige hjemmekamp etterlyste Holme mer smarthet i hvordan laget skulle forsvare seg, spesielt på kontringer. Det synes han at laget gjorde bedre i dag.

– Vi skal prøve å ha mer fokus på det vi får til enn det vi ikke får til, for vi er i en fase hvor resultatene har gått litt imot. Da er det viktig å holde fokus på prestasjonen vår og utviklingen av oss selv. Jeg synes egentlig vi gjør en god kamp i dag, konstaterer han.

Hjemmebaneproblem?

Etter fire kamper på hjemmebane står Skeid med fattige to poeng. De to siste matchene har endt med tap.

– Har dere et hjemmebaneproblem, Gard Holme?

– Nei, vi har egentlig ikke det. Vi har vært gode på hjemmebane, men det kommer an på perspektiv. Vi har møtt to gode lag på hjemmebane de to siste kampene. Vi føler oss gode, og spiller bra hjemme. Vi trives her, og de resultatene kommer til å komme. Det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, slår han fast.