Zlatan Ibrahimovic etterlot seg et kraftig avtrykk etter sine to år i den amerikanske MLS-klubben Los Angeles Galaxy mellom 2018 og 2019.

37 år gammel scoret han imponerende 30 mål på 29 kamper i sin siste sesong Major League Soccer, men det var ikke bare på banen svensken gjorde seg bemerket.

- Tror dere på Gud?

I intervju med The Athletic forteller flere Galaxy-spillere om sine opplevelser med Ibrahimovic.

- Du ser noen intervjuer han har gjort og tenker «det er ikke snakk om at han er sånn i virkeligheten», sier tidligere Galaxy-keeper David Bingham.

Det fikk han imidlertid bekreftet allerede da trener Sigi Schmid introduserte Ibrahimovic for spillergruppen.

Svenksen stilte seg i midten av garderoben og spurte:

«Tror dere på Gud?», til undrende blikk fra de nye lagkameratene, før noen mumlet bekreftende.

«Ok», svarte Zlatan. «Da tror dere på meg».

- Det var førsteinntrykket vårt av ham, forteller Bingham.

Brukte konstant feil navn på lagkamerat

Galaxy-spillerne har også flere versjoner av historien om at Ibrahimovic kalte lagkameraten Perry Kitchen for «Kevin» gjennom hele sitt opphold i klubben.

Ifølge Kitchen selv startet det allerede i superstjernens første kamp i MLS, mot LAFC.

- Zlatan sa noe sånt som «i kamper som denne må vi være litt tøffere, som Kevin». Han pekte på meg og så i min retning. Jeg så meg rundt og forsikret meg om at vi ikke hadde noen Kevin på laget. Jeg sa «peker du på meg? Jeg heter Perry. Det står over skapet mitt».

«Ja», svarte Zlatan. «Du er Kevin».

- Noen var livredde

Chris Pontius, som la skoene på hylla samtidig som Ibrahimovic forlot klubben, mener svensken opplevdes som fryktinngytende.

- Noen av hans egne lagkamerater var livredde for ham. Når alt kommer til alt handler det om å stille krav og pushe hverandre for å vinne. Det er sånn han er, men han gikk over streken med lagkameratene. Det vil alle bekrefte, sier Pontius.

Galaxy-assistent Dom Kinnear mener det var mentalt utfordrende for medspillerne å spille med den svenske stjernen.

- I MLS var det vanskelig å spille mot ham, men det var enda vanskeligere å spille med ham. Det var så mentalt. Har er ikke redd for å ta i bruk noen midler for å få et overtak. For lagkameratene var det mentalt tøft, fordi han utfordret dem hver dag.