I en årrekke har den franske hovedstadsklubben svidd av milliarder og hentet superstjerner for å nå det ultimate målet: Å vinne Champions League.

Også denne sesongen endte PSG med å bli slått ut allerede i åttedelsfinalen. Dette har skjedd fem av de siste sju sesongene.

Direktesport-kommentator Per-Jarle Heggelund følger Paris Saint-Germain tett. Han er klar på at dette er et enormt nederlag for klubben.

– Det er katastrofe. Man skal være forsiktig med å bruke det ordet i fotball, men dette er katastrofe for PSG, sier Heggelund til Nettavisen.

– Isolert sett er det ikke katastrofe å tape for Bayern, men at de igjen ryker ut på dette tidspunktet, det må være et mareritt, mener han.

Mener Mbappé må bort

De siste årene har klubben fått massiv kritikk for pengebruken. Neymar og Kylian Mbappé ble begge hentet inn for å vinne Champions League, og i tillegg klarte PSG å skaffe signaturen til Lionel Messi.

– Jeg er glad for at PSG er slått ut. Jeg bare liker ikke hele opplegget og alt med det. Det er ikke et lag, det er et rot, sier Liverpool-legende Jamie Carragher på sendingen til CBS Sports.

– Vi elsker individer i et lag, men de er ikke et lag. Kylian Mbappé må forlate den klubben, slår han fast.

PS: Du kan se Paris Saint-Germain og alle kampene i Ligue 1 hos Nettavisen og Direktesport.

Nylig overtok Mbappé tittelen som den mestscorende PSG-spilleren i historien da han passerte rekorden til Edinson Cavani på 200 mål. Heggelund tror det kan være slutt for supertrioen til PSG.

– Mbappé kan ikke være fornøyd. Det er en risiko for at hele supertrioen og at æraen er over. Hva skal de da gjøre? Jeg sitter med følelsen at det blir et annerledes PSG i årene som kommer enn dette stjernegalleriet.

Tror det kan rakne

Det er knyttet spenning til hvilke av superstjernene til PSG som spiller i klubben neste sesong. Lionel Messi er på utgående kontrakt, og har fortsatt ikke kommet til enighet med klubben om en forlengelse.

Kylian Mbappé tok en u-sving forrige sommer og ble værende i PSG til tross for at han var kun detaljer unna en overgang til Real Madrid. Franskmannen har tidligere uttalt at det store målet er å vinne Champions League.

Neymar er ute resten av sesongen med en ankelskade, og blir stadig koblet vekk fra klubben. Brasilianeren har spilt i klubben siden 2017, og det spekuleres i om han ønsker et klubbskifte før han blir for gammel.

– Det kan være at det rakner helt for PSG, og at dette var siste sjanse, sier Per-Jarle Heggelund.

Mbappé blir av mange blir ansett som en av de beste fotballspillerne i verden, om ikke den beste. Nå mener flere at han bør forlate PSG, deriblant den franske legenden Thierry Henry.

Han forlot sitt kjære Arsenal til fordel for Barcelona i 2007 etter å ha mislykkes i Champions League, blant annet med et finaletap i 2006. I Barcelona vant han Champions League i 2009.

– Jeg likte å konkurrere bedre enn noe annet i verden. Jeg elsket Arsenal, men elsket å konkurrere. Barcelona hadde Ronaldinho, Samuel Eto'o og Messi. Jeg ble fortalt at jeg ikke kom til å starte, men jeg sa: «vi får se». Så hvis du liker å konkurrere, gutt, da må du dra og konkurrere, sier Henry til CBS Sports.

Les også: Mathias (27) havnet i krangel under Vasaloppet: Trodde saken var lagt død, men så dukket det opp sjokkpåstander

– Enorm forskjell

Før sesongen overtok Christophe Galtier treneransvaret i PSG, mens Luis Campos fikk rollen som sportssjef. Noe av det første som ble gjort var å rydde opp i stallen, og kvitte seg med stjerner som ikke var tiltenkt mye spilletid.

Under tapet mot Bayern München satte hjemmelaget inn store stjerner i Leroy Sane, Sadio Mané, Serge Gnabry og João Cancelo, mens det franske hovedstadslaget måtte benytte seg av 17-åringene El Chadaille Bitshiabu og Warren Zaire-Emery, samt Nordi Mukiele, Juan Bernat og Hugo Ekitike.

– Dette var de klar over. De har renset opp en del. Det er så mange som har forlatt klubben, som har gjort at det har vært en tynn benk. Når de da er i situasjonen med skader, så vises det på innhoppene. En enorm forskjell, mener Heggelund.

I det første oppgjøret ble en halvskadd Mbappe byttet inn, mens Neymar måtte stå over returkampen. Også den brasilianske stopperkjempen Marquinhos måtte ut med skade i første omgang på Allianz Arena.

– Det er fullt fortjent at Bayern går bedre, de er bedre, så kan man peke på at PSG har vært uheldige med skader, men det er en del av gamet. Når de ikke klarte det nå, så skjønner jeg ikke hvordan de skal klare det, avslutter Heggelund.

Les også: Tidligere golfproff med ny karrierevei: – Har ingen problemer med nakenhet