Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real advarsel om Lille-Per

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
I morgen presenteres Spania for den nye typen norske fotballspillere, varsler Per-Mathias Høgmo.

MADRID (TV 2 Nettavisen): Spansk presse ville høre om Rosenborgs luftstyrke på dødballer. RBK-treneren repliserte med å advare spanierne mot en ny type norske fotballspillere - personifisert av 18-åringen Per Ciljan Skjelbred.

- Det er en myte at norsk fotball består av spillere på én nitti. Det hører fortiden til. I morgen vil dere få stifte bekjentskap med Per Ciljan Skjelbred. Han er en representant for den nye typen norske spillere, sier Høgmo.

Stor fart og løpsstyrke
Uttalelsen viser at RBK-treneren har nærmest ubegrenset tillit til sin unge stjernespiller. For ordene bidrar definitivt ikke til å bygge ned forventningene til Lille-Per foran en ny svenneprøve - i lekegrinda til selveste Real Madrid.

Per-Mathias Høgmo mener Skjelbreds ferdigheter representerer nettopp det Rosenborg trenger for å tukte storheten på spansk gress.

- Vi må flytte oss veldig fort og veldig mye. Stor fart og løpsstyrke er vår nøkkel til et godt resultat, konstaterer Høgmo.

- Gode individualister
Han betoner også betydningen av individuelle brudd med de kollektive mønstrene - innimellom.

- Vi har faktisk svært gode individualister i laget vårt, vi også. Det individuelle preget gir oss en uforutsigbarhet overfor motstanderen, poengterer Hødmo - trolig med nettopp Skjelbred og ikke minst Daniel Braaten i tankene.

- Men vi må likevel erkjenne at det er den offensive samhandlingen som er vårt fremste våpen, understreker han.

Som vanlig er den ferske RBK-treneren hundre prosent positiv foran kampen - selv om arenaen heter Santiago Bernabeu og motstanderen Real Madrid.

- Meget stimulerende
- Sist møtte vi den franske serielederen Lyon. Denne gangen møter vi den spanske serielederen. Begge er blant Europas aller beste lag. Dermed får vi en veldig flott test på hvor vi står, påpeker Høgmo, og legger til:

- Det er meget, meget stimulerende.

Han hevder også, med krav om å bli trodd, at Rosenborg tror det er mulig å stjele med seg poeng hjem fra den spanske hovedstaden.

- Enhver fotballkamp er det mulig å vinne. Og vissheten om at vi er i stand til å ta poeng, er alltid god å ha i ryggen.

- Kan avgjøre selv
Poengmessig er Høgmo fornøyd hvis Rosenborg kommer ut i null i forholdet til Real Madrid på de to forestående kampene. Det vil si at lagene vinner én kamp hver, eller at begge ender uavgjort.

- I så fall kan vi faktisk avgjøre veldig mye selv i hjemmekampen mot Olympiacos, poengterer RBK-treneren.

Om ett døgn er det avspark. TV 2 Nettavisen følger storkampen live fra kl. 20.45.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!