RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jack Guez / AFP / NTB scanpix

Real kjøpte talent for 300 millioner kroner

Overgangen er bekreftet.

De som fulgte sommerens U21-EM i Israel la helt sikert merke til Spanias midtbanegeneral Asier Illarramendi.

23-åringen er sett på som en svært spennende spiller og flere store klubber, blant annet Arsenal, var på plass under EM for å kikke nærmere på ham.

Fredag blir det imidlertid bekreftet at talentet, som mange mener minner litt om Xabi Alonso i spilestilen, har signert for Real Madrid.

Storklubben skriver dette selv på sin nettside. Spilleren skal ha skrevet under på en femårskontrakt.

Den spanske klubben betaler, ifølge spanske medier, svimlende 38 millioner euro - rundt 300 millioner norske kroner - for å hente spilleren fra Real Sociedad.

23-åringen blir klubbens fjerde forsterkning denne sommeren, og storklubben har nå fem av spillerne som var med å vinne U21-EM i troppen.

Tidligere i sommer sikret hovedstadsklubben seg et annet stortalent, Isco, fra Malaga. Isco imponerte også under EM og scoret blant annet mot Norge.

Når det gjelder Illarramendi så har han mindre enn to sesonger bak seg i La Liga og har spilt totalt 56 kamper i divisjonen, alle for Real Sociedad.

Han fikk sin La Liga-debut den 23. januar 2011 mot Villarreal på El Madrigal og har siden den gang tatt store steg utviklingsmessig.

Han bli sett på som en spiller som er god til å både vinne og forflytte ballen. Han skal også være en bevegelig, presis og dynamisk spiller, ifølge Real Madrids nettside.

Spesielt målfarlig er han imidlertid ikke og står uten nettkjenning på A-lagsnivå. Han har representert Spania på U17-, U19-, U21- og U23-nivå, men aldri på A-landslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere