REAL MADRID - FC BARCELONA 0-4:

Før søndagens El Clasico lå Real Madrid hele 15 poeng foran erkerival Barcelona på La Liga-tabellen, men det var ingenting som tydet på det søndag kveld.

Barcelona holdt lekestue med Real Madrid-stjernene og ga seg ikke før fire baller hadde havnet i Thibaut Courtois sitt mål.

4-0 er den største seiersmarginen i et El Clasico siden Real Madrid ble rundspilt på Camp Nou i oktober 2018 og tapte 5-1.

- Pinlig

Ekspertene var ikke nådeløse mot det Real Madrid viste hjemme på Estadio Santiago Bernabeu, som måtte klare seg uten Karim Benzema i storkampen.

- Det har vært pinlig av Real Madrid. Dette har vært så rundspilling at de må skjemmes der de sitter i garderoben. Dette er bare altfor dårlig, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

- Jeg kan ikke huske å ha sett Real Madrid så stusselige i en storkamp før, sa ekspert Simen Stamsø Møller.

Pierre-Emerick Aubameyang sendte Barcelona i ledelsen etter en halvtime spilt, før Ronald Araujo doblet ledelsen åtte minutter senere.

I starten av andre omgang satte Ferran Torres inn 3-0, før Aubameyang chippet inn Barcelonas fjerde og gjorde ydmykelsen komplett.

Rundspilte Madrid i første omgang

Barcelona terroriserte Real Madrid med blendende offensivt spill i første omgang, og hadde det ikke vært for Thibaut Courtois kunne det fort ha sett enda styggere ut for Real Madrid.

Det var likevel hjemmelaget som kom til kampens første sjanse med Federico Valverde, men Ter Stegen slo unna til corner. Etter det handlet det meste om Barcelona.

Courtois avverget først to store muligheter med noen fantastiske redninger, før Ferran Torres skjøt like utenfor noen minutter senere.

Men i det 29. minutt maktet ikke Real Madrid å stå imot lenger. Dembele rykket fra Nacho på høyresiden og slo inn i boksen. Der stakk Aubameyang seg frem og bukket ballen i mål.

I det 38.minutt økte Barcelona ledelsen. Dembele slo en corner inn i boksen og der knuste Araujo all motstand og stanget ballen i mål.

Dermed gikk lagene til pause med en 2-0-ledelse til Barcelona, som rundspilte Real Madrid. Hjemmelaget ble buet inn i garderoben.

Ydmykes

- Det har ikke stemt for Real Madrid overhodet. Dette kan de ikke være bekjent av. Det har vært en fæl omgang av dem, men for Barcelona har det svinget, konkluderte TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

To minutter etter pause lå ballen i nettet igjen. Etter lekkert angrepsspill, og desto forferdelig forsvarsspill av Real Madrid, satte Ferran Torres inn 3-0. Aubameyang hælflikket ballen til Torres, som prikket ballen i krysset.

Fem minutter senere satte Aubameyang inn sin andre scoring for kvelden. Målet ble først avblåst for offside, men etter en VAR-sjekk ble det stående. Torres spilte Aubameyang alene med keeper, og der chippet gaboneren ballen elegant i mål.