RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real Madrid er pisket til å vinne

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Vi tviler ikke på Real Madrid søndag hjemme mot Sevilla. Sjekk søndagens tippetips.

Søndagens tippekupong består toppkampen fra Premier League mellom Chelsea og Manchester United, fire kamper fra La Liga, en kamp fra belgisk toppserie, en kamp fra portugisisk toppserie, en kam fra Bundesliga, tre kamper fra Ligue 1 og avsluttes med derbyet mellom Sampdoria og Genoa fra italiensk Serie A. En utfordrende kupong med andre ord og det ligger an til fine premier for de som klarer å prikke tolv rette.

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Hjemmeseier i Pamplona

Oddstips: Hernan Crespo i storform

Trav Jarlsberg: Torpa Glad gjør mange glad

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

1. Chelsea - Manchester United
Kampen er avlyst. På folkerekka er fordelingen 41 - 29 - 30. Og dermed setter vi HUB.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

2. Real Madrid - Sevilla
Ikke mye tvil i kamp nummer to. Svært hjemmesterke Real Madrid mot totalt formløse og kriserammede Sevilla. Og selv om Sevilla faktisk har vunnet tilsvarende kamp to ganger på de fire siste forsøkene, kan vi ikke innbille oss at Real Madrid roter seg vekk her. Real Madrid er klart bedre enn i de foregående sesongene, og denne utgaven av Sevilla er kanskje den svakeste dette tiåret. Kupongens sikreste H.

3. Malaga - Atletico Madrid
Skummel kamp dette. Vi lanserte Malaga som et godt spill hjemme mot Racing Santander i sin forrige hjemmekamp og Malaga innfridde til fulle (vant 4-1). Sist var det imidlertid tilbake til elendigheten igjen, med et stygt 1-4 bortetap mot Hercules. Mannskapsmessig ser det brukbart ut, selv om noen spillere sliter med skader og er usikre.

Tippernes marerittlag i Spania, Atletico Madrid, var endelig tilbake på vinnersporet igjen sist hjemme mot La Coruna. To strake tapt forut for det. Pablo Assuncao returnerer fra karantene.

Malaga har sterke 4-1-1 i siste seks tilsvarende, men har ikke levert på hjemmebane hittil (2-0-5). Atletico Madrid har svake 2-1-4 borte og tapte altså siste bortekamp mot middelmådige Levante.

Helåpen affære dette og helgardering synes nødvendig. HUB

Nyhet: Nå kan du tippe på iPhone

4. Almeria - Getafe
Hjemmelaget har fortsatt ikke vunnet på hjemmebane og står med snodige 0-5-2 etter sju spilte hjemmekamper. Sist helg slo imidlertid laget til med en svært overraskende borteseier mot Sevilla, vant 3-1. Det var lagets andre trepoenger denne sesongen, kun vunnet 2-0 borte mot La Coruna tidligere.

Getafe har ikke brydd seg vesentlig om spill i Europa League, men leverer bra i La Liga og ligger helt opp på en oppsiktsvekkende sjuendeplass i øyeblikket etter tre strake seirer nå, deriblant bortetriumf over Sevilla og knallsterk hjemmeseier mot Villarreal sist.

2-1-1 på de siste fire tilsvarende og vi sjanser på hjemmelaget. H

5. Osasuna - Zaragoza
Strålende opphenting av Osasuna borte mot Valencia etter å ha ligget under 1-3, ble det 3-3 tilslutt. Det var Osasunas andre bortepoeng på åtte bortekamper, og som alltid har Osasuna sin styrke på hjemmebane. Var riktignok helt sjanseløse mot Barcelona (og hvem er ikke det nå for tiden) i sin siste hjemmekamp og pådro seg der årets første hjemmetap. Hjemmestatsen viser 4-2-1 og mannskapsmessig ser det bra ut.

Zaragoza ligger helt sist med sine fattige ni poeng og var sjanseløse hjemme mot real madrid sist. Har tatt poeng i fire av sju bortekamper, men kun vunnet en hjemmekamp. Må søndag unnvære Lanzaro og Gabi som begge er suspenderte.

Spesielle 3-5-1 på ni siste tilsvarende, men Osasuna har vunnet de to siste. Hjemmesterke Osasuna mot et formløst, svakt og svekket Zaragoza. Vi sløser ikke med kryssene her. H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

6. Germinal Beerschot - Gent
Fryktelig tung periode for hjemmelaget, som er uten seier på sine ti siste ligakamper (0-4-6). Fire mål er scoret på ni hjemmekamper, men har allikevel klart to seire på så elendig målproduksjon. Statsen hjemme viser 2-4-3. Tolv mål er scoret totalt, og det er sammen med bunnlaget Charleroi minst i belgiske Jupiler League.

Bortelaget Gent står med tre strake seire og ligger på en flott tredjeplass, fire poeng bak serieleder Genk og tre poeng bak toeren Anderlecht. Siste tapet kom forøvrig hjemme mot Anderlecht (1-2) femte sist. Den tidligere Brann-kapteinen Erlend Hanstveit spilte forøvrig fra start i den kampen, men har siden vært på benken og er i øyeblikket ikke inne i førsteelleveren. Gent hadde muligheten til avansement i Europa League, men tapte fortjent 0-3 borte for Lille i avslutningsrunden onsdag og dermed gikk avansementet fløyten.

Før eller siden snur det for hjemmelaget og kanskje kan Gent få en reaksjon etter skuffelsen onsdag. De tre siste tilsvarende har endt med poengdeling, og vi setter U i utgang.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

7. Pacos Ferreira - Porto
Middelshavsfarer Pacos Ferreira opp mot den suverene serielederen Porto, og ikke lett å spille imot Porto som har 11-2-0 på tretten seriekamper og 4-2-0 er sterk bortestatistikk og målforskjellen er sterke 8-2.

Hjemmelaget har bitt brukbart fra seg på eget gress og kun tapt en hjemmekamp. 0-2-4 på siste seks tilsvarende.

Porto har nå gått 34 kamper uten tap uansett turnering, og "badet" seg gjennom kvaliken i Europa League. Sparte mange sentrale spillere i onsdagens betydningsløse hjemmekamp mot CSKA Sofia og er således uthvilt her.

Vanskelig å argumentere i mot Porto. B

8. Stuttgart - Bayern Munchen
Hjemmelaget har vært en av de store skuffelsene i Bundesligaen denne sesongen, og har allerede rukket å sparke to trenere (Christian Gross og Jens Keller). Nå har Bruno Labbadia overtok ansvaret. Kom seg i det minste videre i Europa League etter å vunnet fem av seks gruppespillskamper. Formen i hjemlig liga viser svake 0-2-3 på siste fem. Marica er suspendert, ellers er det ingen vesentlige problemer.

Bayern München har variert mye denne sesongen og er allerede sytten poeng bak den suveren serielederen Borussia Dortmund. 3-1-1 på siste fem i serien og Franck Ribery er i ferd med å finne tilbake til storformen. Kun Arjen Robben, Ivica Olic og Tim Kroos er skadet nå, og førsteelleveren ser sterk ut nå.

Det står 2-3-0 på siste fem tilsvarende og ny trener i Stuttgart kan gi en etterlengtet opptur i serien. Vi dekker fullt ut. U i utgang.

9. Sochaux - Bordeaux
Nok en tilsynelatende jevn affære, mellom to lag i form. Hjemmelaget tapte riktignok borte mot Nancy sist lørdag, men hadde tre strake seirer før det. Hjemme står laget med solide 6-2-1. Noen spillere er ute med skade.

Bordeaux innledet sesongen svakt og salget av superspissen Chamack preget nok laget i sesongstarten. Klar bedring nå og uten tap på sju kamper, men spiller fryktelig mye uavgjort (2-5-0 på siste sju). Ciani er suspendert.

4-2-3 på siste ni tilsvarende, men hjemmesterke Sochaux får et knepent tips. H

Nyhet: Nå kan du tippe på iPhone

10. Lille - Nancy:
Det nye stjerneskuddet Moussa Sow har allerede banket inn 13 ligamål for Lille denne sesongen og scoret også et av målene i 3-0 seieren (som sikret avansement) i Europa League onsdag. Med en slik målmaskin betyr det kanskje ikke så mye at gode Gervinho er skadet. 5-2-0 på siste sju seriekamper og Lille er uten tvil formlaget i den franske serien og har da også overtatt tabelledelsen.

Nancy hadde en fryktelig svak start på sesongen, men har kommet seg og er uten tap på sine fire siste seriekamper (tre av dem er riktignok spilt hjemme).

4-0-1 på fem siste tilsvarende og dersom ikke onsdagens viktige og avgjørende gruppespillkamp mot Gent, har kostet for mye for Lille skal de vinne dette. H

11. Marseille - Lyon
De to store møtes til det som selvsagt er hovedkampen i den franske serien denne helgen. Det er fryktelig tett i toppen i Frankrike (som i fjor) og kun fem poeng skiller Marseilles på femteplass og ledende Lille. Lyon ligger på tredje.

Marseilles var inne i en svært god periode, men tapte lokalderbyet borte mot Nice nest sist etter scoring imot på overtid. Sist skuffet laget hjemme mot Auxerre, men fikk da en mann utvist før pause. Gode M'Bia og Diawara er suspendert.

Fin flyt på Lyon som står med 7-3-0 på sine ti siste ligakamper. Med Lisandro Lopez og Bafetimbi Gomez i scoringsform har det løsnet for Lyon i det siste, selv om laget skuffet i siste gruppespillkamp i Champions League hjemme mot Hapoel tel Aviv (avansementet var uansett sikret før den kampen).

Marseilles har vunnet tre av de fire siste tilsvarende, men svekkes litt av sentrale suspensjoner. U

12. Sampdoria - Genoa
To av skuffelsene i årets Serie A møtes til byderby i Genova på Stadio Luigi Ferraris. Ikke lett å finne en vinner her, men vi minner om at kun to av lagenes tretten siste innbyrdes oppgjør har endt uavgjort. Vi setter uansett en U i utgang. U

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 19.12.2010 16:55
1. Chelsea - Manchester Unit H U B
2. Real Madrid - Sevilla H
3. Malaga - Atletico Madrid H B
4. Almería - Getafe H
5. Osasuna - Real Zaragoza H
6. Germinal Beersc - KAA Gent U B
7. Pacos Ferreira - Porto B
8. Stuttgart - Bayern München U B
9. Sochaux - Bordeaux U
10. Lille - Nancy H
11. Marseille - Lyon H U
12. Sampdoria - Genoa H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 19.12.2010 16:55
1. Chelsea - Manchester Unit H U B
2. Real Madrid - Sevilla H
3. Malaga - Atletico Madrid H B
4. Almería - Getafe H
5. Osasuna - Real Zaragoza H
6. Germinal Beersc - KAA Gent U B
7. Pacos Ferreira - Porto B
8. Stuttgart - Bayern München H U B
9. Sochaux - Bordeaux H U B
10. Lille - Nancy H
11. Marseille - Lyon H U
12. Sampdoria - Genoa H U


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere