Gå til sidens hovedinnhold

Real Madrid i kjempetrøbbel etter tap for Shakhtar Donetsk

Det spanske hovedstadslaget gikk på en kjempesmell og tapte 2-0 for Shakhtar Donetsk.

SHAKHTAR DONETSK - REAL MADRID 2-0:

Med seier ville Real Madrid sikret videre avansement fra gruppespillet i Champions League, men spanjolene fikk det nok en gang tøft mot det ukrainske storlaget, etter å ha tapt 2-3 for samme motstander tidligere i høst.

Scoringer av Shakhtars Dentinho og Manor Solomon sørget nemlig for at spanjolene nå er avhengig av hjelp for å ta seg videre til åttendedelsfinalene.

Viasat-ekspert Lars Tjærnås lot seg ikke begeistre over Real Madrids prestasjoner, og twitrer at hvittrøyene nå er nære å måtte se utslagsrundene hjemme i Madrid.


Martin Ødegaard var til tider anonym for Los Blancos, men viste før pause litt av det som bor i ham. Nordmannen sto nemlig bak over halvparten av sjansene hvittrøyene skapte i den første omgangen, med tre av totalt fem.

Les også Storavis hyller Ødegaards bidrag for Real Madrid: - Gjør de rundt seg bedre

Zidane: - Trekker meg ikke

Men med nok et tap ser presset på manager Zinedine Zidane ut til å øke. Real Madrid ligger for øyeblikket på en skuffende 4. plass i den hjemlige ligaen, syv poeng bak serieleder Real Sociedad som har spilt en kamp mer enn Los Blancos.

På sine seks siste ligakamper står de oppført med tre tap, samtidig som at de ikke har vunnet siden 4-1-seieren over Huesca 31. oktober.

- Jeg kommer ikke til å trekke meg, er likevel beskjeden fra Zidane etter tirsdagens nedtur, ifølge spanske medier.

Nesten Ødegaard-assist

Kampens, og Real Madrids, første store mulighet kom allerede etter 4 minutter, men Marco Asensios forsøk fra to meter gikk i stolpen.

Halvtimen ut i oppgjøret var bortelaget nok en gang farlig frempå. Ødegaard mottok ballen inne i 16-meteren, før han spilte frem Asensio med en pen stikker. Anatoliy Trubin i Shakhtar-buret var dog med på notene og fikk flikket skuddet til 24-åringen over til corner.

Les også: Spansk avis: Dette er Zidanes grep som skal gjøre Ødegaard til en stjerne

Syv minutter ut i den andreomgangen ble Real-keeper Thibaut Courtois satt på sin største prøvelse så langt i kampen, da Tete kom alene gjennom med belgieren. Heldigvis for spanjolene var deres målvakt kjapt ute og avverget med en strålende beinparade.

Shakhtar-dobbel

Like etter satt den imidlertid for Shakhtar Donetsk. Bortelagets forsvar slo sprekker, og da var Dentinho alene med Courtois. Brasilianeren gjorde ingen feil og hamret hjemmelaget i føringen.

Med Ødegaard byttet ut da det gjenstod et kvarter av kampen, klarte ikke spanjolene å sette Trubin på de store prøvene mot slutten av kampen.

I stedet var det Shakhtar som doblet ledelsen etter 82 minutter. En god kontring, der Solomon kunne løpe uten press i nærmere 40 meter, endte med at israeleren banket ballen i mål fra 20 meter.

Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 2-0 i favør Shakhtar Donetsk.

Resultatet gjør at Real Madrid blir forbigått av kveldens motstander, som overtar andreplassen i gruppa.

Etter Inters 3-2-seier over Borussia Mönchengladbach senere på kvelden, er gruppe B nå helt åpen før det hele skal avgjøres i sjette og siste runde. Det som er sikkert er at Real Madrid ikke har råd til å tape når de besøker Mönchengladbach 9. desember.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg