LIVERPOOL-REAL MADRID 2–5:

Real Madrid er så godt som kvartfinaleklare, etter en ellevill snuoperasjon i en thriller av en fotballkamp.

Allerede etter 45 minutter ser 8-delsfinalen mellom Liverpool og Real Madrid ut til å bli en klassiker. To keepertabber, signert to av verdens beste keepere, og to praktscoringer gjør at lagene går til pause med stillingen 2–2.

Scoringene fortsatte å renne inn i den andre omgangen, men kun spanjolenes vei. De hvite fra Madrid endte opp med å vinne 5-2, etter at Liverpool nærmest så ut til å ha gitt opp i den andre omgangen.

– Resignasjonen lyser. Ydmykelsen er jo gigantisk på Anfield. De slipper inn fem baklengs i en åttedelsfinale i Champions League, var dommen til Jesper Mathisen etter at 5–2 var et faktum.

Dette var første gang i Liverpools historie at de hadde sluppet inn fem mål i en og samme kamp i turneringen.

– Pinlig. Vi har kommet med unnskyldninger for dem hele sesongen, men det var en skam i andre omgang, sier Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Les også: Klopp med innrømmelse før gigantoppgjøret: – Det var tortur

Uvirkelig keepertabbe

Før kampen uttalte Jürgen Klopp at Liverpool måtte spille på sitt aller, aller beste om de skulle få med seg et resultat fra kampen, og det gjorde de sannelig de første 15 minuttene.

Her er denne ukens Premier League-quiz:

Darwin Núñez ga de rødkledde en drømmeåpning allerede etter fire minutter, da han elegant hælflikket ballen i mål etter et innlegg fra Mohamed Salah.

– Liverpool har fått akkurat den starten de ønsket! Ikke har de bare scoret, men de har fått til det høye presset sitt. Real Madrid ser rett og slett rystet ut, kommenterte Jesper Mathisen etter scoringen.

Og Real Madrid-spillerne så absolutt rystet ut – spesielt keeper Thibaut Courtois. Etter 14 minutter mottok han et tilbakespill, men klønet med touchene og Salah kunne enkelt sette inn Liverpools andre for dagen.

– Det er uvirkelig å se at verdens beste keeper roter bort ballen på dette viset, rett foran mål. Real Madrid er sjokkert i disse første femten minuttene, kommenterte Øyvind Alsaker.

Les også: Guardiola slår tilbake mot legendens Haaland-kritikk: – Kom igjen, a!

– Hva tenkte han på?

Til tross for Liverpools fantomstart klarte Real Madrid-stjernene å kjempe seg tilbake i kampen.

Vinicius jr., som var et konstant uromoment, fant en halvmeter med rom i Liverpools 16-meter, og bøyde på elegant vis ballen i det lengste hjørnet.

Ti minutter før pause noterte 23-åringen seg for nok en scoring, men det er en annen brasilianer som må ta på seg ansvaret for scoringen.

Alisson Becker mottok et enkelt tilbakespill, men presterte klarere ballen rett i Vinicius jr., hvilket førte til at ballen dalte inn i nettmaskene bak ham.

– Både valg og utførelse av Alisson der er helt fryktelig. Jeg forstår ikke hva han tenkte på, var dommen til Jesper Mathisen.

Real Madrid snudde kampen

Ekspertene i TV 2s pausestudio poengterte at Liverpool hadde sluppet seg ned etter at de gikk opp i ledelsen. Det ble enda tydeligere etter hvilen.

I den andre omgangen var det nærmest kun et lag på banen, og Real Madrid-stjernene leverte scoringer på løpende bånd. En tidlig heading fra Eder Militao og to scoringer fra Karim Benzema fastsatte sluttresultatet til 5–2.

– Resignasjonen lyser. Ydmykelsen er jo gigantisk på Anfield. De slipper inn fem baklengs i en åttedelsfinale i Champions League, var dommen til Jesper Mathisen etter at 5–2 var et faktum.

– Som du sa Øyvind; det er ett eller annet fundamentalt galt med dette laget. De henger virkelig ikke sammen om dagen, poengterte samme mann da kampen nærmet seg slutt.

Carlo Ancelottis menn sikrer seg dermed et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret. Den spilles i Madrid 15. mars.