RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real Madrid og Real Betis vinner

Foto: Ap/Scanpix
Vi prøver en spansk dobbel også torsdag. Sjekk torsdagens oddstips

Torsdagens langoddsprogram består av 38 objekter, med jentestafett i ski-VM, hopp stor bakke og mixed stafett fra VM i skiskyting. I tillegg spilles nest siste serierunde i grunnsspillet i den svenske eliteserien og det spilles selvsagt også litt fotball på kvelden.

Det ble tilnærmet havari på vårt langoddsforslag onsdag kveld. Vårt hovedspill Real Sociedad måtte nøye seg med uavgjort, mens vår frekkis fra Segunda Alcorcon tapte 0-1. Når så Bayern München tapte sin semifinale i cupen mot Schalke 04 (0-1), var det ikke mye å rope hurra. At Norsk Tipping presterte å sette ned oddsen på seier til Bayern fra 1,50 til 1,35 er nesten ubegripelig. Kamper på så høyt nivå burde stå urørt.

Vi beveger oss igjen til Spania for oddstips denne torsdagen og spiller altså en dobbel med Real Madrid og Real Betis. Når det gjelder Real Madrid så kan de spilles bare til å vinne (odds 1,10), med handicap 0-1 (odds 1,40) og mee handicap 0-2 (odds 2,15).

Vi velger å spille Real Madrid med handicap 0-1 fra start. Real Madrid skuffet enda en gang på bortebane søndag mot Deportivo La Coruna og to nye kostbare poeng ble sølt vekk. Kun fire poeng har Jose Mourinhos mannskap klart å kapre på sine fire siste bortekamper, og åtte poeng er mistet.

I og med at Barcelona tok tre nye poeng borte mot Valencia sent onsdag kveld (vant 1-0) er det ti poeng opp til Barcelona før kveldens kamp. Med seier er altså Real Madrid sju poeng bak Barca når tolv serierunder gjenstår.

Ikke avgitt poeng
Hjemme i Madrid leverer imidlertid Real Madrid varene hver gang og 12-0-0 er feilfritt. I kveld stiller Real Madrid med tilnærmet perfekt førsteellever og det ser ut som Adebayor er inne i varmen hos Mourinho all den tid han også starter i kveld. Angel de Maria (en av undertegnedes favoritter) er sammen med Özil og Ronaldo en fryktinngytende trio bak Adebayor.

Bortelaget Malaga tok en svært viktig trepoenger hjemme mot Almeria mandag og har tre poeng opp til streken (Hercules og Osasuna har begge 26 poeng over streken), Malaga har altså 23 poeng. Og søndag venter Osasuna i en svært viktig kamp hjemme i Malaga.

Hos Malaga må blant annet Julio Baptista unnværes (han var heller ikke med mandag), ellers er det lite viktige fravær.

Siden vi velger å spille Real Madrid med handicap 0-1, må vi kombinere da Norsk Tipping kun tilbyr singelspill på 0-2. Vi beveger oss da til Segunda division der bunnlaget Ponferradina tar imot oppryksjagende Real Betis.

Jager opprykk
De grønnhvite fra Sevilla (Real Betis) slo Albacete 2-0 søndag foran rundt 30.000 tilskuere, og fikk dermed lagt den stygge tapsrekka bak seg. Nesten uforståelig at Betis kunne gå på fem strake ligatap, men det meste av årsaken finner vi i at Betis brukte mye krefter på cupen. Etter hjemme- og bortekamper i cupen både mot Granada, Getafe, Zaragoza og Barcelona virka det som om det rett og slett hadde blitt for mye for spillerne.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Nå tyder mye på at Pepe Mel's mannskap er på vei tilbake til der de var i første del av sesongen. Riktignok måtte Betis slite lenge i søndagens kamp mot et defensivt og meget godt organisert Albacete, men laget var på hugget hele kampen og alt i alt var det en solid opptreden. Det var meget fortjent da de fikk to mål etter cornere det siste kvarteret. Betis har 2-3 langtidsskader, men viktige Emaná (kamerunsk landslagsspiller) er tilbake i troppen nå. Betis har helt klart den beste troppen i Segunda, og nå som selvtilliten er i ferd med å vende tilbake skal det bli vrient å stoppe laget på ferden tilbake til Primera.

Ettersom Rayo Vallecano vant sin kamp i går er det fire poeng opp til andreplassen for Betis, men de har altså kveldens kamp til gode.

Ingen seier på siste 14
Nyopprykkede Ponferradina sliter som ventet helt i bånnsjiktet, og det er lenge mellom lyspunktene. Mot et heltent og fokusert Betis tror vi de går på et nytt tap. Ponferradina har 0 seire, 8 uavgjort og 6 tap på sine siste 14 kamper! Taper sjelden med store sifre, men det aller meste taler for at det blir nedrykk. Ligger helt sist i Segunda og har åtte poeng opp til Salamanca som er første lag over streken. Og når Ponferradina har tatt åtte poeng på sine fjorten siste seriekamper ser det tungt ut med tanke på å overleve. Ponferradina har 3-4 mann i troppen ute. Ingen karantener hos noen av lagene.

Norsk Tipping tilbyr 1,85 for borteseieren og det synes vi er helt ok betaling.

Spilleforslag torsdag (totalodds 2,59 - innsats kr 100):
Kamp 106 Ponferradina - Real Betis 3,15 2,55 1,85
Kamp 112 Real Madrid - Malaga (0-1) 1,40 4,30 4,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere