Real Madrid reagerer på Pochettino-uttalelser

SLÅR TILBAKE: Real Madrid satte ikke pris på uttalelsene fra Mauricio Pochettino.

SLÅR TILBAKE: Real Madrid satte ikke pris på uttalelsene fra Mauricio Pochettino. Foto: Andrew Couldridge (Reuters)

Snakket om at Madrid-klubben nektet dem å bruke sine fasiliteter før Champions League-finalen.

24.05.19 14:56

Tottenham-trener Mauricio Pochettino lot seg intervju av den spanske radiokanalen Cadena Cope, der han ble spurt om hvorvidt de hvitkledde fra London skal bo og trene på Valdebebas, Real Madrids treningsområde, før Champions League-finalen.

Årets finale i den europeiske klubbturneringen spilles, som kjent, på Wanda Metropolitano i Madrid, der Tottenham og Pochettino møter Jürgen Klopps Liverpool 1. juni.

Argentineren svarte at han hadde fått klar beskjed fra Real Madrid-president Florentino Pérez på sin forespørsel:

- Vi skal trene på Valdebebas på morgenen på torsdag, og så på Wanda Metropoliano på kvelden på fredag. Vi skal ikke sove på Valdebebas, vi skal sove på en hotell i nærheten, sa Pochettino underveis i intervjuet.

- Vi bad om å få sove der. Om vi kunne få trene der, og så bli værende der, men Florentino (Pérez) ønsket ikke å la oss bruke de fasilitetene. Den underliggende meldingen var «dersom du blir trener her, så skal jeg la deg sove», sa Pochettino, i det som virket som en spøkefull tone fra argentineren.

Les også: Hvor god kontroll har du på norsk og internasjonal fotball? Test deg selv med Nettavisens fotballquiz! (+)

Madrid slår tilbake

Uttalelsene har likevel satt sinnene ordentlig i kok på Santiago Bernabéu. Fredag ettermiddag slapp Real Madrid en pressemelding for å slå tilbake mot uttalelsene fra Pochettino.

- Real Madrid er overrasket over uttalelsene til Tottenham-trener Mauricio Pochettino rundt en forespørsel om hvorvidt hans lag kunne benytte seg av våre treningsfasiliteter inn mot Champions League-finalen, skriver Madrid.

IKKE FORNØYD: Real Madrid-president Florentino Pérez. Foto: Javier Soriano (Afp)

- Real Madrid ønsker å gjøre det klart at det er fullstendig feil at denne forespørselen ble sendt vår vei. Vår klubb har alltid visst sin absolutte tilgjengelighet til å møte alle forespørsel fra UEFA, det spanske fotballforbund, Atlético Madrid og Tottenham, skriver de videre.

De bekrefter videre at Tottenham og Liverpool begge har spurt om muligheten til å trene på Valdebebas i forkant av kampen, og at disse forespørslene har blitt innvilget.

Madrid-trener?

Pochettino har tidligere blitt koblet med en overgang til Real Madrid, og sist sommer var han koblet med jobben da Zinedine Zidane sa opp.

Selv var han ordknapp om en potensiell overgang til den spanske hovedstadsklubben.

- Jeg har ingen større mål akkurat nå enn å trene Tottenham. Jeg tillater ikke meg selv å drømme meg vekk. Livet gir deg nok overraskelser fra dag til dag, sa Pochettino.

- Jeg er blitt fortalt og opplært til at jeg skal nyte den fotballen jeg bedriver nå, og så kommer fremtiden til å ta meg dit jeg fortjener. Den tar deg dit den vil. Det var sånn da jeg var spiller, og det samme skjer nå.

Pochettino har tidligere erfaring både som spiller og trener fra LaLiga med Espanyol. Det spilte han først fra 1994 til 2001, før han så avsluttet spillerkarrieren med et opphold fra 2004 til 2006.

Espanyol var også klubben der han startet sin trenerkarriere. Han trente Barcelona-laget mellom 2009 til 2012 før han senere ble ansatt i Southampton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.