ATALANTA-REAL MADRID 0-1

Real Madrid tok en viktig borteseier mot Atalanta i Bergamo i åttedelsfinalen av Champions League onsdag kveld. Ferland Mendy plasserte inn matchvinnerscoringen fra rundt 16 meter fem minutter før slutt. Før og underveis i oppgjøret oppstod det flere situasjoner som skapte sterke reaksjoner.

Flere tusen Atalanta-supportere samlet seg før kampen utenfor stadion for å vise sin støtte til sitt lag. Mange mener det var en mindre god idé i en tid der koronapandemien fremdeles herjer i Europa.

Også ute på banen Gewiss Stadium ble det ting å diskutere.

Sterke reaksjoner etter utvisning

Allerede etter 17 minutter fikk Atalantas Remo Freuler rødt kort etter en felling av Real Madrids Vinicius Junior. Forseelsen skjedde utenfor 16-meteren da brasilianeren var på vei i en vinkel vekk fra målet. Kampens tyske dommer Tobias Stieler vurderte det til at gjestene ble fratatt en åpenbar scoringsmulighet og sendte Freuler rett av banen.

Det fikk både hjemmelagets spillere og en rekke andre til å reagere.

- Dette er veldig strengt. Kanskje han tar vekk en målsjanse, men jeg synes ikke den er klar nok til rødt kort, sier TV 2-ekspert Solveig Guldbrandsen i pausen.

Hun får støtte fra en hel rekke eksperter på sosiale medier, som reagerte med vantro da dommeren fisket opp det røde kortet fra baklomma:

- Sjokkert over at det er rødt kort, skriver Independent-journalist Miguel Delaney.

- Hvordan er det rødt kort, spør ESPN-journalist Gabrielle Marcotti undrende.

- Det er så fryktelig frustrerende. Beklager det er ikke rødt kort, reagerer BBCs Mina Rzouki.

- Rødt?, spør The Athletics James Horncastle, uten at det er vanskelig å skjønne hva han mener om avgjørelsen.

Trosset klubbens bønn

Rundt 4000 Atalanta-supportere samlet seg da Champions League-fotballen var tilbake i Italia, ett år etter at en lignende kamp ble en smittebombe.

I fjor ble kampen mellom Atalanta og Valencia, som ble spilt i Milano, en smittespreder eksperter har regnet som en av årsakene til det enorme utbruddet i Bergamo. Utbruddet ble starten på koronaens herjing med Europa.

- Det er total GALSKAP når Atalanta-bussen nærmer seg stadion, skriver den italienske journalisten, Tancredi Palmeri på Twitter:

Onsdag var et nytt spansk lag på besøk i utslagsrundene, denne gang på Atalantas hjemmestadion, som er pusset opp. Utenfor var det flere tusen som ignorerte koronarådene og samlet seg.

Ifølge AFP var det over 4000 fans utenfor stadion. Feststemningen i folkemengden var høy, det ble sendt opp fyrverkeri og veivet med flagg.

Atalanta hadde på forhånd bønnfalt fansen om å holde seg unna og følge koronarådene.

Til slutt kunne uansett Real Madrid feire en sterk borteseier og null baklengsmål før returoppgjøret i Madrid i mars.