En Real Madrid-spiller har testet positivt for Covid-19 og går glipp av Champions League-møtet med Manchester City 7. august.

Real Madrid bekrefter at det er Mariano Diaz som er smittet av koronaviruset.

Klubben skriver på sine sider at Mariano testet positivt etter en test utført mandag. Han skal være symptomfri og i god form, og er nå isolert i eget hjem.

Det var først den spanske radiostasjonen Radio Estado som omtalte saken.

Tilbake fra ferie

Ifølge Marca har spissen i likhet med sine lagkamerater hatt noen dager fri etter at La Liga-sesongen avsluttet forrige søndag. Før spillerne returnerte til trening tirsdag skal de ha blitt testet i sine egne hjem på mandag, og da skal Mariano ha testet positivt.

Siden spillerne ble testet i egne hjem skal Mariano ikke ha kommet i kontakt med noen av lagkameratene sine. Spissen er nå i karantene, og skal ikke ha vært med da Real Madrid returnerte til trening tirsdag.

26-åringen har kun fem innhopp i La Liga denne sesongen og har scoret ett mål.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Manchester City vant den første åttedelsfinalen 2-1 i Madrid og har et svært godt utgangspunkt før returkampen om halvannen uke.

Spania hardt rammet

Spania er blant de hardest koronarammede landene i Europa, med nesten 280.000 registrerte smittede og 28.434 registrerte dødsfall totalt.

Som følge av økende smitte den siste tiden må nattklubber, barer og strender i Nord-Spania igjen forholde seg til strenge restriksjoner. Spania meldte om over 900 nye smittetilfeller både torsdag og fredag forrige uke. Regionene Catalonia og Aragón er rammet spesielt hardt.

Spanske myndigheter hevdet søndag at situasjonen er under kontroll.

- I likhet med andre europeiske land har Spania utbrudd. Det er ikke unormalt. Det viktige er at Spania nå tar omfattende grep for å kontrollere utbruddene, understreker Spanias utenriksminister Arancha González Laya, ifølge NTB.