*Nettavisen* Sport.

Real Madrid stikker fra i teten

Foto: Pierre-Philippe Marcou (AFP)

To røde kort og to straffer gjorde susen mot byrivalene.

27.11.11 08:49

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 4-1:

Rivaloppgjørene mellom Real Madrid og Atletico Madrid er alltid en fornøyelse å følge med på, og lørdag var det duket for dramatikk da de to lagene møttes på Santiago Bernabeu.

Og selv om Real Madrid har vært svært så solide denne sesongen, og toppet tabellen i spansk La Liga med tre poeng på Barcelona før kveldens kamp, var det gjestene Atletico som innledet matchen best.

Vakkert angrep
Etter et kvarters spill satte de rødestripede i gang et angrep som selv bortskjemte La Liga-elskere ikke kunne annet enn å applaudere.

Adrian Lopez driblet, vendet, og spilte vegg med lagkompisene før han kunne sette kula i nettet bak Iker Casillas i Real Madrid-buret.

Plutselig ledet gjestene 1-0, og sørget for en tidlig kalddusj for hjemmefansen.

Men Adam var ikke lenge i paradis, og Atletico Madrid fikk ikke nyte ledelsen så lenge, de heller.

Viste ut keeperen
Sju minutter senere lurte Karim Benzema offsidefella, og Atletico-keeper Thibaut Courtois felte franskmannen i et desperat forsøk på å hindre baklengsmål.

Dommeren pekte resolutt på straffemerket, og gjorde samtidig Atleticos jobb langt vanskeligere ved å vise Chelsea-utlånte Courtois det røde kortet.

Cristiano Ronaldo gjorde ingen feil fra ellevemeteren, stillingen var 1-1.

Real Madrid klarte ikke å utnytte overtallet før pause, men fire minutter etter hvilen var Cristiano Ronaldo på ferde igjen. Portugiseren utnyttet rommet på venstrekanten, og slo inn foran mål. Der ventet Angel Di Maria, som lekkert satte inn ledermålet.

Nytt rødt
Kvarteret senere utnyttet Gonzalo Higuain en forsvarstabbe og sørget for at ledelsen ble doblet, og vondt ble til verre for gjestene da Diego Godin pådro seg lagets andre røde kort for dagen åtte minutter før full tid.

Ettersom Godin hindret Gonzalo Higuain en scoringsmulighet innenfor feltet ble Real Madrid samtidig tildelt sitt andre straffespark for dagen, og Cristiano Ronaldo gjorde som tidligere på kvelden: Dunket ballen til venstre for seg selv, uten mulighet til å redde for innbytter Sergio Asenjo.

4-1-seieren betyr at Real Madrid har skaffet seg en aldri så liten luke på toppen av tabellen.

Ned til Barcelona skiller det nå seks poeng, etter sistnevntes 0-1-tap for Getafe senere lørdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.