REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3-1 e.e.o (6-5 sammenlagt):

Real Madrid er klar for finale i Champions League. Det ble klart etter at spanjolene slo Manchester City med 3-1 etter ekstraomganger i semifinalen onsdag kveld.

Det betyr at vi får en reprise av finalen fra 2018. Real Madrid møter nemlig Liverpool på Stade de France i Paris lørdag den 28. mai. Da legen sist møttes i en Champions League-finale, var det laget fra Madrid som dro det lengste strået.

Da Riyad Mahrez sendte gjestene i ledelsen så det hele ut til å være avgjort. Real Madrid slet med å svare etter scoringen og tiden var i ferd med å renne ut.

Helt på tampen var det imidlertid duket for innbytter Rodrygo. I løpet av noen utrolige sekunder scoret han ikke bare ett, men to mål for vertene. Det første målet kom akkurat i det klokka passerte 90 minutter, det andre rundt ett minutt senere.

Ifølge statistikkbyrået Opta er Rodrygo den første spilleren til å score to mål etter at klokka har passert 90 minutter i en sluttspillkamp i Champions League noensinne.

Salah med melding til Madrid

Dermed var lagene like langt med 5-5 sammenlagt og kampen gikk til ekstraomganger for et plutselig svært begeistret Madrid-publikum.

LES OGSÅ: Hevder Lingard takker for seg i United etter brutte løfter: - Føler seg sviktet

Tidlig i første ekstraomgang fikk Real Madrid straffe da Ruben Dias feltet Karim Benzema inne i feltet. Han tok selv straffen og sendte ballen i nettmaskene.

Det var altså nok til å sende hjemmelaget til finalen i Paris mot Liverpool.

Mohamed Salah sa etter tirsdagens semifinale mot Villarreal at han ønsket nettopp Real Madrid i finalen på grunn av det som skjedde mellom lagene i 2018.

Den gang vant spanjolene 3-1 etter to tvilsomme manøvre fra keeper Loris Karius. Salah ble skadet i den kampen, etter en duell med Sergio Ramos.

Kort tid etter at kampen på Santiago Bernabeu var avgjort, la Liverpool-stjernen ut en melding på sin Twitter- og Instagram-konto, rettet mot Real Madrid.

- Vi har noe uoppgjort, var den korte, men klare beskjeden fra egypteren.

Klasket til Modric

Real Madrid yppet seg innledningsvis og fikk et par gode muligheter. Blant annet fikk Karim Benzema stå ganske alene i feltet og heade. Franskmannen er som regel meget god i slike situasjoner, men akkurat denne gangen fikk han ikke dreis på avslutningen.

Første omgang var ikke spesielt gammel før det tente litt til mellom spillerne på de to lagene. Kevin De Bru6yne ble lagt i bakken da han var på vei framover med ballen i beina og dommeren blåste korrekt frispark. City-spillerne flokket seg imidlertid rundt dommeren i et forsøk på å overbevise kamplederen om å gi et gul kort.

Akkurat det syntes ikke Luka Modric noe om og involverte seg. TV-bildene viste at kroaten deretter en fikk en hånd fra Aymeric Laporte i ansiktet. Han svarte med en liten dytt mot stopperen, som gikk teatralsk i bakken. Begge fikk utdelt gule kort.

Første omgangs aller største sjanse kom etter 21 minutter. Bernardo Silva ble spilt fri inne i boksen og fra litt skrått hold fikk portugiseren til en meget god avslutning. Real Madrid-keeper Thibaut Courtois fikk imidlertid opp armene i tide og reddet.

Vinicius Jr. vs. Walker

Phil Foden hadde også en brukbar mulighet for gjestene i det 40. minutt. Han rappet til fra rundt 25 meter og fikk god fart på kula. Igjen var Courtois med på notene.

En duell i duellen i denne kampen sto for øvrig mellom hurtigtogene Vinicius Jr. og Kyle Walker. Real Madrid-spilleren ble forsøkt sendt gjennom i bakrom ved et par anledninger. Citys høyreback har imidlertid tempo til å matche brassen.

LES OGSÅ: Taus Botheim trener fortsatt med Stabæk: - Må være tålmodig

Etter de første 45 minuttene sto det målløst i Madrid. Det hadde vært en relativt rolig kamp så langt, der begge lag så ut til å holde litt igjen offensivt.

Andre omgang var bare noen sekunder gammel da Vinicius Jr. fikk en enorm mulighet ved bakre stolpe etter et innlegg fra Toni Kroos. På nærmest tomt bur klarte imidlertid ikke brasilianeren å stokke beina og sleivet ballen utenfor.

Hjemmelaget viste flere gode tendenser innledningsvis i andre omgang og hadde et overtak. Vinicius Jr. var involvert i det meste, men som regel kom det et City-bein i veien hver gang angrepsspilleren var i ferd med å få kontroll på kula i boksen.

Uvirkelig vending

City skapte lite etter hvilen. I det 73. minutt skulle det likevel smelle bak Courtois. Bernardo Silva tok med seg ballen framover i banen og slapp den perfekt til Riyad Mahrez. Han banket ballen inn ved nærmeste hjørne fra litt skrått hold.

Dermed ble oppgaven meget tung for Real Madrid, men et drøyt kvarter igjen.

Etter scoringen hadde bortelaget svært god kontroll på kampen og Real Madrid klarte ikke å sette i gang en sluttspurt. I stedet etterlot de seg en del rom bakover i forsøkene på å få til noen offensivt, som City kunne utnytte, om de ønsket det.

LES OGSÅ: Liverpool til finale i Champions League. Nå ønsker Salah revansj

Joao Cancelo var nær ved å sette Citys andre mål med en kanonkule av et skudd etter 86 minutter, men keeper Courtois var på plass og fikk bokset unna.

Jack Grealish hadde også to store sjanser til å definitivt punktere kampen mot slutten, men utrolig nok endte ikke ballen opp i nettmaskene i disse situasjonene.

Helt på tampen fattet imidlertid Real Madrid håp da innbytter Rodrygo utlignet. Bare sekunder senere satte samme mann inn spanjolenes mål nummer to og helt ut av ingenting nesten, så var lagene like langt på stillingen 5-5 sammenlagt.

Dermed ble det ekstraomganger. Real Madrid tok ledelsen i kampen da de fikk straffe etter at Ruben Dias la Karim Benzema i bakken. Spissen scoret selv fra krittmerket.

Det var franskmannens 15. scoring i Champions League denne sesongen. Flere mål ble det ikke på Santiago Bernabeu og dermed venter Liverpool i finalen 28. mai.