BARCELONA-REAL MADRID 1-3

Det ble et dramatisk og innholdsrikt rivaloppgjør på Camp Nou mellom de spanske gigantene lørdag ettermiddag. Real Madrid tok til slutt tre viktige poeng etter at Sergio Ramos avgjorde kampen fra straffemerket.

Den kampavgjørende situasjonen oppstod i det timen var spilt, Real Madrid fikk straffe etter at VAR-dommeren så en holding på Sergio Ramos inne i feltet. Ramos var sikkerheten selv fra krittmerket og sikret med det seieren for Zinedine Zidane sine gutter.

Kapteinen står dermed med 99 mål i den hvite Madrid-drakten. Viasat-ekspert Petter Veland påpekte også at det var Ramos sin 25 straffescoring på rad etter at han scoret mot Barcelona lørdag.

Minuttet før slutt punkterte Luka Modric kampen for bortelaget som til slutt vant 3-1.

Tidlige scoringer

Federico Valverde sendte Real Madrid i ledelsen allerede etter fem minutter. Karim Benzema fant midtbanespilleren på et løp i bakrom som førstnevnte prikket presist i det lengste krysset.

Jubelen skulle dog raskt stilne.

Få minutter senere ble det balanse i regnskapet da Ansu Fati var på riktig sted til riktig tid. Jordi Alba stormet oppover venstresiden og fant Fati med en presis pasning foran mål som satte inn utligningen.

Les også: Spår Maguire-mareritt: - Jeg ville tenkt «vær så snill, bruk ham!»

Lionel Messi var tredje sist på ballen ved scoringen, men det hindret ikke Strive-kommentator Magnar Kvalvik i å påpeke at argentineren kanskje har fått en arvtaker i det 17 år gamle stortalentet.

- Messi er i skyggen til Ansu Fati, sa Kvalvik.

Halvveis ut i omgangen fikk Messi selv en god sjanse. Etter 24 minutter dro han av en forsvarer og avsluttet i det nærmeste hjørnet, men Thibaut Courtois vartet opp med en kjemperedning.

Like etter fikk Karim Benzema en stor mulighet, men i det andre målet viste Neto klasse og reddet skuddet fra kort hold.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Barcelona-press

I den andre omgangen tok hjemmelaget tak i taktpinnen og rullet opp flere farligheter. Først ved Fati som skjøt like utenfor etter pasning fra Messi, deretter misbrukte Coutinho en god sjanse da han satt ballen i nettveggen med hodet.

Brasilianeren burde og kunne ha utnyttet muligheten bedre.

Etter hjemmelagets press fikk altså Real Madrid straffespark som sendte hovedstadsklubben i ledelsen.

Toni Kroos fikk en stor stor dobbeltsjanse med fem minutter igjen av kampen, men Neto reddet begge forsøkene.

Minuttet etter fikk Ramos og Varane hver sine muligheter til å avgjøre kampen, men nok en gang var Barcelonas keeper dyktig på egen strek.

Like før slutt punkterte Modric kampen for Real Madrid som går opp på førsteplass i La Liga etter lørdagens seier.