Gå til sidens hovedinnhold

Real norsk (h)opptur

Med Anders Bardal i spissen erobret de norske hopperne andreplassen i nasjonscupen i sommerens Grand Prix på plast.

Nordtrønderen ledet tirsdagens avslutningsrenn etter første omgang, da han fikk opp et svev på 133 meter. I andre omgang fulgte han opp med 130,5 meter.

Det holdt ikke i forhold til suverene Adam Malysz, som vant sitt fjerde Grand Prix-renn denne sommeren og dermed cupen sammenlagt.

Solid laginnsats
Men Bardal ble nummer to, og sikret med det sin andre pallplassering i sommer.

Og også de andre nordmennene fulgte opp. Tom Hilde og Anders Jacobsen – langslagets «ferskiser» – endte på henholdsvis 5. og 10. plass. Sigurd Pettersen ble nummer 11, mens Thomas Lobben ble nummer 13.

Bjørn Einar Romøren var den eneste av de norske som ikke fikk det til i rennet. Etter god hopping i kvalifiseringen mandag, måtte Romøren nøye seg med 122,5 meter og 34. plass.

Lars Bystøl, Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen deltok ikke i rennet

Forbi Finland
Og med hele fem nordmenn blant de 13 beste gikk Norge forbi Finland i nasjonscupen og knep andreplassen. Norge endte på 980 poeng, mens finnene stoppet på 971.

Suverene Østerrike var det imidlertid ingenting å gjøre med. De hadde avgjort nasjonscupen lenge før det niende og siste rennet i Oberhof og stoppet til slutt på 2261 poeng.

Med tirsdagens andreplass ble også Anders Bardal beste nordmann sammenlagt i sommerens Grand Prix. 24-åringen endte på en 8. plass. Anders Jacobsen fulgte to plasser bak.

Søndag går årets plast-NM av stabelen i storbakken i Granåsen - med Anders Bardal som favoritt på hjemmebane.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden