*Nettavisen* Sport.

Real sjansebanker i Drammen

Foto: (Hesteguiden.com)

Vi drar til med en frekkis i den første avdelingen som vårt bankerspill i Drammen tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Det var store penger i luften på Leangen mandag, som vi annonserte på forhånd. Dessverre stoppet vi på sju hester i V5-4, der vårt åttendevalg (C-hest) Newnews feide over mål som et ellevtevalg i spillet. Bankeren Gikling Balder gjorde jobben og vel så det i V5-5, og vi var således en hårsbredd fra å fange fem rette og 130 000 kroner på vårt største forslag. Slik er det å være travspiller, de små marginene må man ha med seg.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Tirsdag er det Drammen travbane som er vertskap for lunsjtravet som starter kl 13.37. Det er en svært utfordrende V5 sportssjef Tron Gravdal har snekret sammen og vi klemmer til med en helfrekk banker allerede i V5-1.

Det handler om 9 Freestone som trolig ikke blir mer enn et fjerdevalg i spillet. Yankee Glide-vallaken kom ut på nettopp Drammen for fjorten dager siden etter tre måneders pause. Satt da i tredje par utvendig underveis og avsluttet fint siste 700. I ettermiddag har Trond Anderssen-traveren trukket et interessant niendespor bak bilen, og med svært gode rygger fra start havner trolig hesten i et fint utvendig par. Motstanden er svært billig og når formhesten 8 Beak's News har trukket et svært kjelkete spor, har vi god tro på at Freestone spurtet ned alle nedover oppløpet. Løp i kroppen har også garantert gjort godt og vi velger altså å ta en skikkelig frekkis som banker denne tirsdagen. Freestone spurter veldig bra når han får ligge på rulle underveis og Geir Vegard Gundersen kjenner hesten veldig godt.
Rangering V5-1: A: 9 B: 8-3-6 C: 11-12-1-2-10-7-4-5

Annonse: Øivind Grøstad lanserte 8-valget Monty Vic som tipsener på Drammen søndag og hentet hjem 33 429 kroner

V5-2 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
I et fryktelig tåkehav på Klosterskogen sist mandag registrerte vi en kraftig forbedret 4 Nebbenes Pil. Erik Killingmo mente det var seieren som glapp da hesten galopperte midt på oppløpet. Vi er ikke helt sikre på det, vinneren Stjerneyrja var godt foran på det tidspunktet, men Nebbenes Pil hadde dårligst blitt toer og var kraftig forbedret første gang ut for Erik Killingmo. Løp i kroppen nå etter mer enn et års pause og i ettermiddag setter Kai Johansen seg opp bak vallaken. Fra et spennende startspor og det at hesten blir svært lite spilt gjør at vi prøver et nytt helfrekt førstevalg i dette fine spilleløpet.

3 Spikspretten har hevet seg voldsomt i regi Cato Antonsen og slo gode Høiby Gullet sist i en tett oppløpskamp. Bilstart er nytt for den seksårige vallaken etter Spikeld, men feilfritt duger Spikspretten i massevis her og Cato Antonsen kan ha en ny grunnlagsklatrer på gang. 9 Tyri Stegg galopperte i seierskampen på Drammen i sitt siste løp mot bra hester. Tyri Stegg er under rivende utvikling og Gunnar Austevoll som kusker er i fenomenal kuskeform om dagen.

11 Skauge Faks var med i samme løp som Nebbenes Pil sist på Klosterskogen og viste påny voldsom fart mellom galoppene. Kjell Øyhaugen byttes ut med Geir Vegard Gundersen og da skal Skauge Faks tidlig på her. Det er også fin kapasitet i både 1 Vinndølen og 2 Haugestad Hentesveis, men de er usikre og sliter med å trave feilfritt. 12 Solberg Eldri er jevn og flink, men noen sporklatrer blir hun aldri og fra spor tolv må mesterkusk Høitomt bruke alle sine knep for å lure henne først i mål.
Rangering V5-2: A: 4 B: 3-9-11 C: 1-2-12-5-10 D: 6-8-7

Annonse: Øivind Grøstad byr på en delikat lunsjvinner i V5-5 og setter champagnen på kjøling

V5-3 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Mange formsterke kaldblodshester på farten i den tredje avdelingen og vi fortsetter vår jakt på 5 Juvel Svarten. Den fine seksåringen til Tormod Gretland gjorde et nytt toppløp sist, men ble knepent slått av speedige Røste Lill oppunder mål. Både nest sist og tredje sist kom Juvel Svarten strålende tilbake etter galopp og i ettermiddag kan en etterlengtet og velfortjent seier komme sammen med Jens Kristian Brenne. Femtevalg i spillet i morgentimene tirsdag og vi setter altså en outsider først i det tredje løpet på rad.

Svært stor favoritt ligger 2 Lustra Eldar an til å bli, men da må Antonsen-traveren opptre i en forbedret utgave fra de to siste startene. Ble bortkjørt av Cato Antonsen nest sist (dro unna i front med Røste Lill liftende med i rygg som eneste opponent og Cato falt for eget grep). Sist ble det startgalopp i V75. Vi synes Lustra Eldar blir altfor mye spilt her og nøyer oss med andrevalg. 7 Smedeld er i mye bedre form enn det programraden indikerer. De som husker godt, vil kanskje erindre at vi satt hesten først i et lunsjløp på Bjerke for noen måneders siden og da vant Smedeld lett selv etter startgalopp som sistevalg. I ettermiddag får ringreven Magnus Helland sjansen som kusk. Det er spennende.

Lars Anvar Kolle setter seg opp bak den formsterke hoppa 11 Halling Riga som blir lite spilt, men formkurven peker stadig oppover og en seier er like rundt hjørnet. 4 Raukvin var solid fra dødens nest sist og var ikke sliten når den feilet i innvendig posisjon i et V75-løp på Biri lørdag. 1 Torpa Jo var elendig sist og blir kun en gardering langt ute for oss. Det lukter heldekk av dette løpet.
Rangering V5-3: A: 5 B: 2-7-11-4 C: 1-9-10-6-8-3

V5-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Treårige 4 Cherry Va Bene gjorde karrierebeste i et løp i DNT's unghestserie på Momarken i sin nest siste start og var solid treer da. Sist ble galopp i den siste svingen. Tirsdagens forutsetninger ser fine ut og startsporet er yppelig og vi tror på god vinnersjanse her.

1 Philadelphia Love er ustabil, men skulle Sagholen-traveren makte å forsvare sitt innerspor skal det dreie seg om en bra vinnersjanse. Fireårshoppa har vært strøket to ganger nå og er svært usikker og vi synes igjen det er snakk om en overspilt favoritt. 5 Quiet Starlight kan muligens komme seg til tet. Var god i seiersløpet nest sist og duger godt feilfritt. 10 View Love langspurtet glimrende i et treårsløp i Drammen i sin nest siste start, men ble speedet ned av en smygkjørt konkurrent. Får View Love spare speeden sin litt lenger tirsdag, blir Tvedt-traveren farlig.

12 San Power M.B. overbeviste stort på Biri sist i billige omgivelser. Det var fra tet. Morten M. Ottersen fra spor tolv i Drammen høres ikke ut som en vinnerkombinasjon. 6 O'Littlebigjoe spurtet fint i et lunsjløp på Bjerke sist og kommer hesten inn i leken fra et utfordrende startspor er det ikke helt iskaldt.
Rangering V5-4: A: 4 B: 1-5-10 C: 12-6-3-11-9 D: 7-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ny spillemessig utfordring i V5-finalen som er blitt et glimrende spilleløp og mange vinnerkandidater finnes. Vi setter sjettevalget 3 Olivia Park først og dermed setter vi ingen av spillefavorittene først på vår rank under tirsdagens lunsjtrav i Drammen. Olivia Park galopperte seg bort direkte sist, men var god i tre strake løp før det og har trukket et glimrende startspor her.

5 Staro Dream On vant løpet der Olivia Park galopperte seg bort sist og bekreftet påny form. Skal ikke gjøre veldig mye selv denne Halle-traveren, men med formsterke Tom Erik Solberg i sulkyen må vallaken tilmåles fine vinnersjanser påny. Ole Johan Østre varsler at han vil prøve å forsvare teten med 1 Monticello Avenue. Lykkes han med det, stiger selvsagt vinnersjansene på en bane som Drammen. 4 Moratella holder uforandret fin form og vil sikkert også markere seg ned startsiden. Unngår hoppa dødens, kan hun vinne.

2 Dunderkarlsson holder høyst usikker form, men settes forholdsvis tidlig på fra et gunstig startspor. 7 Delux Tooma tåler i motsetning til flere av konkurrenten å gjøre litt selv, men risikerer et tøft opplegg herfra. Vi registrerer også flott form på både 12 Bonaparte R.M. og 11 Belmont, men herfra må de ha tur får å rekke fram.
Rangering V5-5: A: 3 B: 5-1-4-2 C: 7-12-11-8-9-10-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.