Reality-kjendis får VM-kamp

Peter Manfredo Jr. kom på en bitter andreplass i reality-serien «The Contender» i 2005. Nå har han vunnet den største premien av alle – en ekte VM-kamp mot verdens beste bokser.

29.11.06 13:43

«The Contender» var en hit på amerikansk TV i fjor. I riktig realitystil fulgte den Sylvester Stallone-produserte serien to lag med profesjonelle boksere som kjempet mot hverandre i en turnering. Etter å ha tapt sin innledende kamp og forlatt serien allerede i første episode, ble Manfredo hentet inn igjen som reserve da en annen deltaker senere måtte trekke seg fra videre konkurranse på grunn av sykdom.

Mot alle odds klarte 26-åringen seg hele veien til finalen, men tapte til Sergio Mora, seriens vinner som stakk av med premien bestående av én million dollar – ca. 6,5 millioner norske kroner.

«The Contender» var også en suksess på indisk og britisk TV.

Verdensrangert
Manfredo debuterte som profesjonell bokser i 2000 og har siden vært i ringen mot betaling 29 ganger. Av hans 26 seire har tolv kommet innenfor stipulert distanse.

Siden finalen i «The Contender» har 26-åringen beseiret respektert motstand og blitt belønnet med en nummer ti plassering på dagens super-mellomvektsranking til det anerkjente Ring Magazine. Den 3. mars neste år for han lønn for strevet da han entrer løvens hule som utfordrer til Joe Calzaghe på verdensmesterens hjemmebane i Wales.

Har legendestatus
Joe Calzaghe har vært super-mellomvektklassens beste utøver siden 1997. Den 34 år gamle waliseren har vunnet samtlige av sine 42 proffkamper, hvorav 31 på knockout. Også som amatørbokser utmerket mesteren seg med kun ett tap i løpet av 117 kamper. På papiret er VM-oppgjøret mellom Calzaghe og Manfredo en mismatch og kun ansett en appetittvekker for waliserens planlagte oppgjør mot mellomvektsmesteren Jermain Taylor neste høst.

Calzaghe har uttalt at det var reality-bokserens markedsverdi som gjorde valget av utfordrer falt på ham. Helst ville verdensmesteren gå i ringen mot danske Mikkel Kessler, men det supermøtet ble skrinlagt tidligere denne måneden da partene ikke kom til enighet ved forhandlingsbordet.

Skulle Manfredo vinne oppgjøret mot mesteren, vil det være den største skrellen sporten har sett på mange år og en Hollywood-verdig historie på linje med Rocky og Cinderella Man.

Joe Calzaghe vs. Peter Manfredo Jr. finner sted i Millenium Stadium i Cardiff, Wales den 3. mars 2007. Kampen vil bli kringkastet på TV i USA via TV-giganten HBO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.