*Nettavisen* Sport.

Red Bull-dominans i Formel 1-sirkuset

Foto: Fernando Hernandez (AP)

Sebastian Vettel i pole position i Valencia.

26.06.10 17:41

Red Bull fortsetter sin dominans i Formel 1-VM, da Sebastian Vettel vant kvalifiseringen til Europas Grand Prix i Valencia foran lagkameraten Mark Webber på lørdag.

Tyskeren, som ligger på femteplass i sammendraget, endte opp 0,075 sekunder foran Webber, og sikret seg dermed sin fjerde pole position for sesongen.

Uten at det nødvendigvis er gode nyheter: Sebastian Vettel har nemlig fortsatt ikke klart å omsette den beste startposisjonen til en seier i årets sesong. Hans eneste seier kom i Malaysia Grand Prix, der han startet som nummer tre.

Dette er åttende gang på ni VM-runder at Red Bull sikrer seg pole position, men teamsjef Christian Horner var ikke forberedt på at hans førere skulle hevde seg i toppen av kvalifiseringen i Valencia.

- Dette var det løpet som vi absolutt ikke forventet å være i pole. Banen passer ikke våre biler i det hele tatt, sier Horner etter kvalifiseringen, ifølge BBC.

Australske Mark Webber på sin side er fornøyd med å sikre andreplassen bak lagkamerat Vettel.

- Jeg skal ikke sette opp en hel handleliste med unnskyldninger. Jeg var ikke rask nok, sier Webber.

Så spørs det om listen med unnskyldninger hadde blitt så lang likevel: BBCs Formel 1-ekspert David Coulthard regnet ut avstanden som skilte Vettel og Webber i kvalifiseringen til å være på 56,8 centimeter.

VM-leder Lewis Hamilton endte på tredjeplass i kvalifiseringen.

Formel 1-løpet i Valencia starter klokken 14 på søndag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag