GENK - RB SALZBURG 1-4

Haaland på rekordjakt

Etter skåringen i onsdagens kamp trenger Erling Braut Haaland nettkjenning i siste gruppespillskamp for å tangere Cristiano Ronaldos sensasjonelle rekord: Mål i alle seks gruppespillskampene i Champions League.

Haaland er ikke alene om å kunne tangere Ronaldos rekord; superspissen Robert Lewandowski står også oppført med mål i alle de fem første kampene i årets Champions League.

Haaland har uansett skrevet seg inn i historiebøkene. Onsdag kveld ble han den første tenåringen som har funnet nettmaskene i fem Champions League-kamper på rad.

På Twitter var det flere som skrøt av Braut Haaland. Blant dem var den engelske legenden Gary Lineker. - For en bragd, skrev Lineker om nok en rekordaften for 19-åringen fra Bryne.

Kraftspissen satte kronen på verket med kveldens siste skåring for Salzburg, som vant 4-1 i en solid bortekamp mot Genk. Haaland noterte seg også for en målgivende pasning, i det som ble et meget vellykket innhopp.

Patson Daka, Takumi Minamino og Hee-chan Hwang satte de andre skåringene for de østerrikske mesterne, mens Mbwana Samatta pyntet på resultatet for hjemmelaget.

VAR i fokus

Et av de store samtaleneemnene etter kampen var avgjørelsen om å annullere Haalands første nettkjenning.

19-åringen var aldri i offside, og satte ballen oppskriftsmessig i mål. Skåringen ble annullert, men ikke fordi Haaland gjorde noe galt.

Lagkamerat Hee-chan Hwang viste seg å være synderen, tross i at Haaland likevel hadde skåret selv om Hwang ikke hadde gjort noe galt.

I Viasats studio var Morten Langli lite imponert over bruken av VAR.

- Det er blitt en farse! Det er forferdelig å se på! Fotballkveld etter fotballkveld, sa en intens Morten Langli.

Salszburg dominerte

RB Salzburg tok initiativet fra første spark på ballen, og kontrollerte borteoppgjøret i Belgia.

Sander Berge spilte hele kampen for Genk. Nordmannen hadde flere viktige defensive involveringer for hjemmelaget, som hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Erling Braut Haaland startet kampen på benken, etter nettopp å ha kommet tilbake fra skaden han pådro seg før landskampen mot Færøyene.

I nordmannens fravær fikk 21-årige Daka muligheten fra start, og spissen markerte seg i både positiv og negativ forstand i den første omgangen.

Den Zambiske unggutten fikk først en kjempemulighet til å gi Salzburg ledelsen etter 34 minutter. Spissmakker Hwang ble spilt igjennom, og hælflikket ballen til Daka. 21-åringen mottok ballen alene på syv meter, men avsluttet himmelhøyt over.

Salzburg fortsatte å kontrollere kampen, og rett før pause løsnet det virkelig for bortelaget.

Hull på byllen rett før pause

Tre minutter før hvilen fikk Salzburg frispark fra 25 meters hold. Dominik Szoboszlai dunket til med høyre fot, men skuddet gikk rett i muren.

Ballen spratt imidlertid rett tilbake til ungareren, som denne gangen avsluttet med venstrefoten. Keeper Gaëtan Coucke så ut til å ha kontroll på skuddet, men måtte gi en fomlete retur.

Den plukket Daka opp, og satte ballen i mål. Våkent av spissen, klønete av burvokteren.

Skåringen ga bortelaget blod på tann, og bare minutter senere slo de til igjen.

Salzburg gikk rett i angrep, og etter et innlegg endte ballen opp hos Mweopu på 20 meter. Midtbanespilleren trillet ballen videre til Minamino, som dunket ballen hardt i hjørnet fra seksten meter.

Haaland markerte seg umiddelbart

Tidlig i andre omgang ble Haaland sendt i oppvarming, og etter timen spilt entret nordmannen banen.

Seks minutter senere lurte nordmannen offside-fella, og serverte ballen til Hwang. Sør-Koreaneren hadde få problemer med å bredside inn bortelagets tredje nettkjenning.

VAR-forvirring

Med kvarteret igjen ble Haaland nok en gang spilt fri i bakrom. Kraftspissen viste sin styrke, og holdt Genk-stopper Jhon Lucumi unna. Alene med Coucke gjorde 19-åringen ingen feil, og klinket ballen mellom beina på keeperen.

Så blåste dommeren for frispark til Genk, til stor forvirring. Reprisen viste at nordmannen ikke var i offside, ei heller at han var i overkant røff med midtstopperen.

- Hva i all verden er det han dømmer for, utbrøt TV 2-kommentator Petter Myhre.

I TV 2s gjennomgang etter kampen påpekte TV 2-ekspert Brede Hangeland at det trolig var spissmakker Hwang som forårsaket annuleringen. Haalands spissmakker var hardhendt i duellen med en Genk-forsvarer.

Haaland selv var tydelig irritert over annulleringen.

- VAR stoppet meg, uttalte 19-åringen til TV 2 etter kampen.

Minutter etter annulleringen pyntet Genk på resultatet. Nok en gang kom skåringen etter en svak retur, denne gangen fra Salzburgs keeper Carlos Coronel. Etter svakt keeperspill havnet ballen hos Samatta, som fikk en enkel jobb med å heade ballen i mål.

Haaland fikk skåringen sin

Minutter senere satte Haaland ballen i nettet igjen, og denne gangen var det ingen tvil om at skåringen skulle godkjennes.

Spissen startet angrepet selv da han satte fart mot Genk-målet. Etter flipperspill i Genks 16-meter endte ballen igjen opp hos Haaland, som iskaldt lobbet ballen over keeper.

Spenning helt inn

Red Bull Salzburg ligger dermed på tredjeplass i gruppe E med syv poeng, tre poeng bak Liverpool på førsteplass. Napoli har på sin side ni poeng, og ligger på andreplass.

Salzburg tar imot Liverpool i den siste gruppespillskampen i Champions League om to uker. Med seier kan Haaland og lagkameratene ta seg videre til sluttspillet, muligens på Liverpools bekostning.

Les også: - Manchester United legger inn bud på Erling Braut Haaland

Oppgjøret kan du følge direkte i vårt livestudio: