*Nettavisen* Sport.

Red Bull-sjef: - Vettel går til Ferrari

BYTTER LAG: Den firedobbelte verdensmesteren Sebastian Vettel søker nye utfordringer hos en annen arbeidsgiver. Foto: Yuriko Nakao (Afp / NTB scanpix)

Verdensmesteren har bestemt seg.

04.10.14 08:36

Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel (27) gir seg i Red Bull-teamet etter sesongen.

Det bekrefter Red Bulls lagleder Christian Horner overfor Sky Sports foran kvalifiseringen til Japans Grand Prix lørdag morgen.

- Seb har vært i Red Bull i 15 år som juniorfører og formel 1-fører, så han har åpenbart tenkt igjennom dette. Han informerte oss i går kveld og har selvfølgelig begrunnet valget, sier Horner.

- Jeg tror ikke det var lett for ham å ta den avgjørelsen, og han var tydelig preget av dette. Men hvis han heller vil være hos noen andre, så blir det ikke riktig av oss å stå i veien.

Fire på rappen

Horner fortsetter med å trekke fram det Vettel og Red Bull har oppnådd sammen.

Det er heller ikke så rent lite. Siden debuten i 2007 har tyskeren vunnet hele 39 VM-runder på 134 starter. Dessuten er Vettel verdensmester de siste fire sesongene.

Bare legendene Michael Schumacher og Ayrton Senna har flere pallpasseringer enn 27-åringen i formel 1.

- Blir konkurrent

- Fra 1. januar er han en konkurrent. Han kjører da for Ferrari, fortsetter Christian Horner.

Dermed virker skilsmissen til Ferrari og førstefører Fernando Alonso enda mer sannsynlig. Torsdag ble det rapportert i italienske medier at spanjolen trolig fortsetter i det nye samarbeidet McLaren-Honda fra neste år.

Stortalentet Daniil Kvjat (20) overtar plassen til Vettel i Red Bull neste år. Den unge russeren kommer fra Red Bulls italienske søsterlag Toro Rosso.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag