Gå til sidens hovedinnhold

- Redd for å miste stjernene

Kåre Ingebrigtsen håper Tippeliga-konkurrentene holder seg unna Bodø/Glimts beste spillere.

Fredag starter høstsesongen i Tippeligaen med Bodø/Glimt-Rosenborg.

Alle tippet Bodø/Glimt ned før sesongen, og målet var kun å holde seg. Etter ti kamper har Kåre Ingebrigtsens mannskap likevel 17 poeng. Det holdt til bronseplass før fotballferien.

- Håper ingen vil ha dem
Mye av årsaken - storspillet til nøkkelspillerne Trond Olsen og Thiago Martins. De to har scoret sju (Martins fire, Olsen tre) av Glimts 11 mål, og Olsen står også med tre målgivende. Nå starter straks sommerens kjøpefest i Tippeligaen, og Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen håper konkurrentene ser helt andre steder enn til Bodø.

- Jeg er vel litt redd for å miste dem, men jeg håper virkelig ikke at andre vil ha våre spillere. Jeg har ikke så fryktelig lyst til å selge noen, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han vet nemlig godt at Bodø/Glimt egentlig er en selgende klubb.

- Det er rammevilkårene vi har det. Vi er en klubb som skal utvikle spillere, og må selge. Men nå har jeg lyst til å ha alle her hele sesongen, fortsetter han.

- Har dere fått noen bud på dem?

- Ikke som jeg vet om.

Ikke på billigsalg
Han benekter også at Olsen, Martins eller andre Glimt-spillere er tilgjengelig for en slikk og ingenting.

- Alle spillere i alle klubber i Tippeligaen er vel egentlig til salgs for rett pris, men det er ikke bare å komme hit og hente spillere billig. Våre spillere står ikke tilbake for spillere i andre klubber kvalitetsmessig, og vi har alle på lange kontrakter. Det vil koste hvis man skal hente en Bodø/Glimt-spiller, fortsetter han.

Selv har Ingebrigtsen brukt Tippeliga-ferien til å se Islands U21-landslag, og han utelukker ikke at det vil komme en spiller inn i løpet av sommeren. Det eneste som er sikkert er at de ikke har mulighet til å kjøpe dyrt.

Den muligheten har fredagens motstander Rosenborg. Likevel er det altså Glimt som ligger øverst på tabellen av de to lagene så langt.

- Er det ikke egentlig helt sykt at dere ligger foran RBK?

- Tja. Vi har jo det minste budsjettet i Tippeligaen, men når man går ut på fotballbanen er det ingen som får ha med seg penger. Da møter man 11 mann. Stort budsjett gir heller ingen mål. Og når 11 møter 11, da kan man slå alle, sier Ingebrigtsen.

Endrer ikke målsetting
Det er også Bodø/Glimts mål for høsten. De ønsker å bli en vrien motstander for alle. I tillegg vil de ha 13 poeng til. Så raskt som mulig.

- Målet vårt er fortsatt 30 poeng. Det bør holde til å ikke rykke ned og heller ikke ende på kvalifiseringsplassen, sier Glimt-treneren.

- Men dere er på medaljeplass. Ikke fristet til å endre målsetting?

- Nei. Medalje er ikke noe vi tenker på. Det er altfor langt opp og frem for det. Før det er teoretisk umulig å rykke ned så har vi ikke noe annen fokus, sier han.

Første sjanse til tre nye poeng i kampen for å overleve kommer altså mot Rosenborg fredag kveld. Følg kampen fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem fra 19.00.

Fotballgal? Prøv dette spillet!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken