Emil Jönsson vant sprintverdenscupen sammenlagt både forrige sesong og i 2010. Denne sesongen har han ennå ikke stilt til start.

26-åringen har vært plaget med en strekkskade.

- Han er tilbake til helgen, forteller Sveriges landslagstrener Arild Monsen til Nettavisen.

Kunne gått i Düsseldorf
Det betyr altså at han stiller til start i Davos.

- Emil kunne kanskje ha kjørt allerede i helgen, men vi valgte å utsette. Sånne strekker er noe skit, det er om å gjøre å vente lenge nok, forklarer svenskenes norske trener.

I Jönssons skadefravær har Teodor Peterson imponert stort, med seier i sprintdelen av minitouren i Kuusamo, femteplass tross stavbrudd i sprinten i Düsseldorf lørdag og seier sammen med Jesper Modin i lagsprinten søndag.

- Vi har gjort det bra, men vi har ikke kommet i gang med fjorårets sammenlagtvinner i sprintcupen (Jönsson) eller fjorårets verdensmester (Marcus Hellner), påpeker Monsen.

Må inn i modus
Han er spent på hva Emil Jönsson kan utrette i sesongdebuten.

- Psykisk er han veldig spent, selvfølgelig, og da er det lett at han bommer på åpningsfarten og får syre av den grunn. Han mangler å komme inn i modus. Vi må jobbe med det, sørge for at han ikke går seg helt «bananas» og blir pinnestiv, sier Monsen.

Det blir ekstra utfordrende for Jönsson i Davos, i og med at sprinten der går over to runder i stedet for én.

Teodor Peterson vant sprinten i Kuusamo (teller ikke som verdenscupseier fordi det var en del av minitouren der), mens Ola Vigen Hattestad gikk til topps i Düsseldorf. Vigen Hattestad leder følgelig sprintverdenscupen sammenlagt.