Gå til sidens hovedinnhold

Redd OL-kvaliken ryker

Tore Vikingstad ødela leddbåndet i kneet rett før seriestarten i Tyskland. I verste fall kan den viktige OL-kvalifiseringen i Stavanger ryke.

- Det er vanskelig å spille nå, for å si det sånn, ler Tore Vikingstad. For første gang i karrieren er han skadet under sesongstarten. Den tidligere Stjernen-spilleren fikk skaden i den nest siste treningskampen før sesongstarten til DEG Metro Stars.

Uflaks
- Utrolig kjedelig. Men jeg håper jeg er klar i løpet av et par uker. Jeg begynner nok å spille - med skinner - før smertene er helt borte, forteller Vikingstad til TV 2 Nettavisen.

Tysklandproffen, som fyller 29 år 8. oktober, er likevel redd for at OL-kvalifiseringen Norge skal spille i Stavanger i november, kan gå fløyten.

- Har jeg fortsatt vondt når OL-kvaliken starter, får jeg ikke lov til å reise.

Vikingstad spiller sammen med Tommy Jakobsen og Trond Magnussen i den tyske proffklubben DEG Metro Stars i Düsseldorf. I tillegg er Norge også representert ved Martin Knold i Iserlohn Roosters.

God start
DEG Metro Stars vant fredag kveld 3-2 over Adler Mannheim.

Trond Magnussen var eneste nordmannen i den kampen, ettersom Vikingstad er skadet og Tommy Jakobsen sonet karantene etter matchstraffen han fikk for en krysstakling i forrige kamp.

- Nå har vi vunnet to av de tre kampene vi har spilt, sier Vikingstad, som har gjort 113 poeng på 162 kamper for Düsseldorf-klubben.

Selv må han for tiden nøye seg med alternativ trening.

- Jeg trener mye med vekter, og gjør en del øvelser på foten. I tillegg får jeg massasje og strøm, forteller Vikingstad, som normalt spiller i samme rekke som Trond Magnussen.

- Må rykke opp nå
Klubbens målsetning er en plass i sluttspillet. Tore Vikingstad mener at den tyske serien er så jevn at alt kan skje når de først kommer dit. Med norske øyne blir B-VM i april enda viktigere.

Opprykk til A-VM er det eneste alternativet som kan aksepteres. Puljen er på papiret veldig grei, og Norge stiller som klare favoritter. Det har ikke hjulpet landslaget tidligere.

- Vi hadde det jo lett i Kroatia og Tyskland også, og det gikk ikke det. Men vi må jo klare å rykke opp snart. Jeg er veldig lei av drittresultater. Vi hører hjemme i A-pulja, konstaterer Vikingstad.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar