*Nettavisen* Sport.

Reddet 53 skudd

Foto: Reuters/Scanpix

Roberto Luongo var i det umulige hjørnet, og brydde seg lite om at Washington Capitals satte klubbrekord i antall skudd.

Washington Capitals fyrte av 55 skudd mot Roberto Luongo og Florida Panthers natt til mandag. Det er ny klubbrekord. Men det hjalp ikke: Florida stakk av med seieren. Sluttresultatet viste 3-2 til Panthers.

- Så fort de kom i gang, skjøt de fra hver mulige vinkel. Heldigvis var det ikke så mange jeg mistet kontroll over, sier Luongo til AP. Florida-keeperen åpnet sesongen forrykende, men har slitt uvanlig mye i flere uker nå. Florida er blant ligaens svakere lag, men er vant til å bli reddet av Luongo.

I natt var han tilbake i toppslag.

Nathan Horton, Jozef Stumpel og Rostislav Olesz scoret for Florida, som tok sin tredje borteseier av 19 mulige denne sesongen. 3-2-seieren over Washington var lagets første borteseier siden de slo Pittsburgh 25. oktober.

Luongos beste redning kom da stjerneskuddet Alexander Ovechkin kom alene gjennom med seks minutter igjen på klokka.

- Takk skal du ha, "Looie", sa Olesz, og la til:

- Han var helt utrolig!

Chris Clark og Brian Sutherby scoret for Capitals.

- Luongo var utrolig! Når du får inn 55, 56 skudd, håper du å vinne kampen. Det er frustrerende! Men all ære til ham, han spilte bra, sa Sutherby.

I en annen kamp i NHL natt til mandag, vant Anaheim Mighty Ducks 5-4 over San Jose Sharks, som dermed gikk på sitt første tap siden Joe Thornton kom fra Boston Bruins i en byttehandel. Sharks vant de seks første kampene etter at Thornton kom inn i laget.

Brødrene Scott og Rob Niedermayer scoret hvert sitt mål for Anaheim, mens førsteårsspilleren Grant Stevenson scoret to for San Jose.

Joe Sakic scoret begge målene da Colorado Avalanche vant 2-1 over New York Rangers i Madison Square Garden, mens Chicago Blackhawks tapte 3-5 for Dallas Stars på hjemmeis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag