*Nettavisen* Sport.

Reddet av omdiskutert straffe

Foto: AP/Scanpix

Chile reddet ett poeng mot Brasil søndag kveld, etter at hjemmelaget ble tildelt et svært omdiskutert straffespark ett minutt før full tid.

07.06.04 07:56

Den søramerikanske VM-kvalifiseringen er i full gang for lenge siden, og nylig slo Brasil Argentina 3-1, etter at Ronaldo hadde scoret på tre straffer. Det er helt sikkert tilfeldig, men nattens dommer heter Horacio Elizondo og er fra nettopp Argentina. Straffesparket han ga Chile i kampens siste spilleminutt, var av det svært omdiskuterte slaget.

- Alle så at det ikke var noen straffe. Selv de chilenske spillerne sa at det ikke var noen straffe, sa Roberto Carlos til Reuters etter kampen.

Det viste også tv-bildene. Rodrigo Perez falt overende uten å bli felt , og dommer Elizondo blåste. Chile-spissen Reinaldo Navia dundret uansett straffen i mål i det 89. minutt, og sikret Chile et svært verdifullt poeng. Luis Fabiano scoret Brasils mål.

Brasil leder kvalifiseringsgruppen med 13 poeng på sju kamper. Chile ligger på tredjeplass med 11 poeng. De er ett poeng bak Argentina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.