RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet av Ruud

Foto: Scanpix/AFP PHOTO PHILIPPE MERLE
Sist oppdatert:
Lyon tok ledelsen 2-0 over Manchester United i Champions League onsdag kveld. Men så våknet måltyven Ruud Van Nistelrooy - og ble historisk.

LYON - MANCHESTER UNITED 2-2. Først satte brasilianeren Cris inn 1-0 for Lyon i det 35. minutt etter rot i Manchester Uniteds forsvar.

Så doblet Pierre-Alain Frau hjemmelagets ledelse til 2-0 med en fremragende avslutning som føk i krysset bak en forfjamset Tim Howard i Manchester Uniteds mål.

Sir Alex Ferguson fryktet det verste da han måtte konstatere 0-2-ledelse til Lyon ved halvtid.

Van Nistelrooy våknet
Men i andre omgang våknet Manchester Uniteds spydspiss Ruud Van Nistelrooy. Nederlenderen var anonym i første omgang, men etter sidebyttet ble han Uniteds redningsmann.

Med to scoringer i henholdsvis det 56. og 61. spilleminutt reddet han poeng for Manchester United i årets første kamp i Champions League.

Historisk
Nå er han den mestscorende nederlenderen i Champions League gjennom tidene. Totalt har Ruud Van Nistelrooy scoret 39 mål i Europas gjeveste klubbturnering.

Og ikke nok med det. Med sine to fulltreffere ble han også Manchester Uniteds mestscorende i Europa, etter å ha passert Denis Law.

Van Nistelrooy har scoret 30 mål for United i Europa. Law har 28. Sine første ni nettsus i Champions League bokførte Van Nistelrooy for PSV Eindhoven.

Trenger hjelp
Sir Alex Ferguson gleder seg nok stort til midtstopper Rio Ferdinand er tilbake i spill etter karantene. Et vaklende United-forsvar kan trenge all hjelp de kan få.

Etter pausen kom scoringene til van Nistelrooy som sørget for at de engelske Champions League-deltakerne fortsatt er ubeseiret i årets turnering.

Men Arsenal, Chelsea og Liverpool vant, og er alle et lite hode foran United.

- Vi beviste at man aldri kan avskrive oss. Vi har strålende spillere i laget, og alt i alt er dette et bra resultat for oss, sa United-forsvarer Gabriel Heinze.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere