RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Reddet av United-effekten

Sist oppdatert:
- Vinnerkulturen er her, sier Ole Gunnar Solskjær.

MOLDE (Nettavisen): I en kamp med usedvanlig mange feilpasninger og dårlige involveringer fra begge lag, var det én tabbe som skilte seg klart ut.

Molde-keeper Espen Bugge Pettersen la seg også langflat etter kampen.

- Det kan skje
Lillestrøms Pálmi Rafn Palmáson brassesparket ballen rett på landslagskeeperen, som på merkelig vis klarte å fomle den i mål.

- Det er sånn som kan skje. Den kom i dag, sånn er det. Det var en stor feil, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Det var kanskje det som var problemet; at det ikke var så mye tenkning. Jeg får vel ikke lagt meg mer flat enn ved å si at det var en stor feil av meg, sier Espen Bugge Pettersen til Nettavisen.

På tribunen under mandagens kamp satt blant andre landslagets assistenttrener Ola By Rise, som noterte flittig etter tabben til Bugge Pettersen. Moldes sisteskanse tror ikke han har spilt seg ut av landslagstroppen etter dagens kamp.

- Jeg føler ikke at jeg trenger å si så mye til Bye Rise. Jeg regner med at han har god kontroll. Jeg gjør en feil, det er sånn som kan skje. Det er verre hvis det blir flere på rad, da blir det litt mer bekymringsfullt. Men jeg føler ikke at landslagsplassen er truet etter én feil.

Rett før overgangsvinduet stengte hentet Solskjær og Molde den svenske keeperen Ole Söderberg fra Newcastle. 21-åringen, som 18 ganger satt på benken for den engelske storklubben i Premier League-sammenheng, har tidligere uttalt at han vil bli Moldes førstekeeper. Bugge Pettersen er bare glad for konkurransen.

- Han er hentet for å heve kvaliteten på keeperteamet. Vi er ganske mange keepere og det er flere trenere her. Han er hentet inn for å pushe meg og for å pushe seg selv. Det er sunt med konkurranse, og det er viktig å ha flere alternativer. I år skal vi spille mange kamper, så det blir sikkert spilletid på flere. Det er veldig viktig med god dekning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Landets beste keepertrener
Ifølge Ole Gunnar Solskjær er det ingen umiddelbar fare for at det blir en annen keeper som starter neste kamp for de blåhvite.

- Espen spilte en kjempekamp, med unntak av én pasning og et halvsekund med lite konsentrasjon. Han holdt oss inne i kampen med i hvert fall to fantastiske redninger, og det var den måten han responderte på, svarte på, og reiste seg i andre omgang som var viktig for meg. Jeg synes Espen er en meget god keeper, og jeg tror dessuten ikke at han var den eneste som gjorde en feil utpå banen i dag.

En av de viktigste og mest spennende personene i trenerteamet som Ole Gunnar Solskjær satte sammen da han kom til klubben, var Richard Hartis. Engelskmannen var keepertrener for førstelaget til Manchester United, og har fått den samme rollen hos Molde. Bugge er storfornøyd med stjernetreneren.

- Han er veldig dyktig, jeg tror ikke du får noe bedre her til lands. Han har et øye for detaljer, og vi trener litt annerledes enn jeg har vært vant med tidligere. Jeg føler det har gitt resultater over halvannet år nå, selv om førsteomgangen min i dag ikke var så bra.

United-effekten
Et av varemerkene til Solskjærs gamle klubb, Manchester United, var den ekstreme evnen til å komme tilbake i kamper der man lå an til poengtap. Det er en vinnerkultur Moldes manager føler de også har skapt i Molde.

- Jeg synes det er noe med kulturen, at vi står på. Vi gjorde det mange ganger i oppkjøringen til sesongen, der vi vant kamper på slutten, som i vinterens treningskamp mot nettopp Lillestrøm. Det er noe som må oppleves for at man skal tro på det.

- Det har vist seg, spesielt i år, at vi står på helt inn mot slutten, at vi tror på det vi holder på med, og at vi er i en meget god fysisk form. Vinnerkulturen er her, det viser seg på slutten, men det er selvfølgelig også friske bein og enkeltprestasjoner som gjør at vi kommer tilbake i dag, avsluttet Solskjær.

Det sto 1-1 til pause på Aker Stadion, etter at Angan først hadde gitt Molde ledelsen, før Bugge Pettersens keepertabbe gjorde at Pálmi Rafn Palmáson kunne sette inn utligningen.

Etter 66 minutter ga Frode Kippe Lillestrøm en 2-1-ledelse, som så ut til å holde lenge. Men etter 85 og 88 minutter snudde altså Molde kampen, etter scoringer av Mattias Moström og Daniel Chima Chukwu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere