Eduardo forlot onsdag sykehuset, og skal nå ta fatt på den lange veien tilbake til banen igjen. Men veien kunne blitt mye lenger, om ikke umulig, hvis det ikke hadde vært for klubbens fysioterapeut Gary Lewin, skriver Daily Mirror.

Nyttig helt
Dette er ikke første gang Lewins egenskaper kommer til avgjørende nytte på en fotballbane. I fjorårets ligacupfinale kan han ha reddet livet til Chelseas John Terry, da han falt bevisstløs om etter et kraftig sammenstøt på banen.

Han har også trent opp Abou Diaby etter en skade, som er lik den Eduardo nå har.

Lewin gjorde en kjapp vurdering av situasjonen da han skjønte at Eduardos ben var brukket Han ropte etter Gilberto som oversatte det Eduardo sa på portugisisk. Gilberto forklarte Eduardo hva som skulle skje og ba han vise tegn når han følte smerte.

Eduardo kunne ikke bli flyttet fra banen og fikk lystgass for å roe seg ned. Lewis minimerte umiddelbart skadene og fikk sendt spilleren fort til sykehuset i Birmingham.

Fysioterapeutens raske og gode vurderinger minsket også faren for infeksjoner.

Kalt inn umiddelbart
Spilleren var klar for inngrep kun 45 minutter etter den grufulle taklingen fra Martin Taylor. En kirurg som er ekspert på fotballskader ble kalt inn fra hans hjem, av sykehusledelsen for å gjennomføre operasjonen.

- Vi tilkalte toppkirurgen i Midlands. Han har operert alle spillerne våre og kom uten å ha fått noe forvarsel for å gjennomføre operasjonen, sier medeier David Sullivan i Birmingham City.

Han forteller at klubben betalte regningen på 10.000 britiske pund, og sørget for at Eduardo skulle få den beste behandlingen som overhodet mulig.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.