Gå til sidens hovedinnhold

Reddet Norges ære

Petter Andersen falt på 1500 meter for menn under verdenscup-åpningen på Hamar lørdag og skled ned i B-puljen. Men Rune Stordal reddet Norges ære med et kjempeløp.

Petter Andersen var eneste nordmann i A-puljen under verdenscupåpningen i Vikingskipet. Men Andersen var uheldig, falt og endte sist. Den norske 1500 meter-spesialisten må dermed gå i B-puljen i det neste i verdenscupstevnet i Berlin.

Men dagen var ikke helt dyster de norske skøytegutta. Rune Stordal gikk et sterkt løp i B-puljen, satte ny personlig rekord med 1.49,17 og ble nummer to bak russeren Andery Burlyayev. Han rykker dermed opp i A-puljen.

- Hadde Petter stått på beina hadde vi hatt to nordmenn i første pulje i Berlin. Det er litt dumt, men det er sånn som skjer, sier sportssjef Finn Aamodt, som likevel er godt fornøyd med dagens innsats.

- Jeg er fornøyd med at vi fikk en mann opp i A-pulja, og at alle unntatt Eskil Ervik perset, sier Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Men der er nederlenderne som har størst grunn til å juble på Hamar. De var totalt overlegne med fire mann blant de fem beste.

Mark Tuitert vant på tiden 1.46,88, drøyt tre tideler foran landsmannen Erben Wennemars. Bejorn Nijenhuis sikret tredobbelt nederlandsk da han skøytet inn til 1.47,46.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken