Washington Capitals var på god vei mot en 2-1-seier og ledelse 3-2 i best-av-sju-serien mot New York Rangers.

Det ville gitt Capitals to sjanser til å vinne den fjerde kampen, som vil sende laget til finalen i den østre avdelingen i National Hockey League (NHL).

Dobbel utvisning avgjorde
Samtidig ville det redusert Mats Zuccarello Aasens sjanser til å få spille i årets NHL-sluttspill. Oslogutten er snart tilbake fra armbruddet som har holdt ham ute av spill i flere uker.

Rangers presset frenetisk for å få en utligning og en ny sjanse til å vinne kampen på overtid.

Washingtons Joel Ward pådro seg en dobbel utvisning for spill med høy kølle da det bare gjensto 21 sekunder. Det ga Rangers økt håp om å få satt inn kveldens andre scoring.

Trener John Tortorella hadde tatt ut keeper Henrik Lundqvist for en sjette utespiller og hadde et klart tallmessig overtak inne i Washingtons sone med seks utespillere mot fire.

Sekundene gikk imidlertid fort. 21 ble til 15, 15 ble til 10.

Rangers ga seg ikke. Pucken ble sendt mot Washingtons mål gang etter gang, og til slutt ga det resultat.

Brad Richards klarte å lure pucken forbi Braden Holtby og inn i nettmaskene til 2-2 med bare 6,6 sekunder igjen å spille av ordinær tid.

Hyller Richards
Dermed måtte kampen over i en fjerde periode.

- Vi har snakket om det i hele år. Ikke bare på isen, men også utenfor isen. Om det å ha en spiller som dette (Richards). Han vet hva som skal til. Du kan se at han hever spillet sitt hver gang kampene blir tettere og viktigere. Jeg tror han liker intensiteten i sånne kamper. Dette viser hvilken spiller han er, sier Henrik Lundqvist ifølge NHL.com.

Ward sonet fremdeles for sin køllebruk, hvilket betød at Rangers også i starten av fjerde periode hadde et tallmessig overtak.

Etter en dropp i offensiv sone, som John Mitchell vant klart, kunne Marc Staal hamre inn seiersmålet bare 1,35 minutter ut i fjerde periode.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED

Marc Staal ga Rangers ledelsen i første periode, men Capitals snudde gjennom Brooks Laich i midtperioden.

4,20 minutter ut i tredje periode banket John Carlson pucken inn i målet til Henrik Lundqvist med et slagskudd fra blålinja. 2-1 til Capitals.

Nicklas Bäckström hadde en ypperlig sjanse til å øke til 3-1 da han kom inn alene på en kontring, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Så kom utligningen til Brad Richards med 6,6 sekunder igjen. Og den ble altså etterfulgt av seiersmålet til Marc Staal i tilleggstiden.

Zuccarello tilbake
Neste kamp spilles natt til torsdag.

Mats Zuccarello Aasen er tilbake i trening for Rangers, men er neppe klar til spill allerede onsdag. Sjansen er imidlertid god for at nordmannen får spilletid dersom Rangers slår ut Washington.

Farmerlaget til Rangers, Connecticut Whale, har 2-2 i kamper mot Norfolk Admirals i sluttspillet i American Hockey League.

Både Rangers og Whale må bli slått ut før Zuccarello får lov til å reise til Sverige og spille for Norge i det pågående VM-sluttspillet.

Nashville slått ut
New York City var for øvrig ikke den eneste byen som hadde NHL-spenning å by på natt til tirsdag. I Nashville kjempet hjemmelaget Predators for å redusere til 2-3 i kamper mot Phoenix Coyotes og med det holde liv i finaledrømmen.

Nashville mislyktes imidlertid.

Derek Morris og Martin Hanzal scoret én gang hver i midtperioden og sørget for 2-0-ledelse til Phoenix. Nashville slo tilbake én gang, gjennom Colin Wilson, men maktet ikke å gjøre som Rangers.

Tredjeseedede Phoenix Coyotes er dermed klar for finalen i vestre avdeling. Der venter Los Angeles Kings, som denne våren har blitt det første laget i NHLs historie som har slått ut både det første- og det andre seedede laget i en avdeling.