Gå til sidens hovedinnhold

Reddet Redknapp

Harry Redknapp kunne ta med seg en ny seier fra Upton Park etter at en forsvarsspiller og en innbytter ordnet opp.

West Ham - Tottenham 0-2:

Harry Redknapp ledet West Ham fra 1994-2001. Men han har også ledet andre lag mot dem. Med Portsmouth vant Redknapp alle de tre bortekampene på Upton Park. Mandag skulle han nok en gang i aksjon mot sin gamle klubb, denne gang som Tottenham-manager.

Og nok en gang klarte han å overliste West Ham. Men seieren i byderbyet satt langt inne, og det måtte en forsvarsspiller – Ledley King – til for å få hull på byllen. Innbytter Jamie O’Hara kunne punktere kampen like før full tid.

Tam start
Tottenham kom best i gang, og det tok bare knappe to minutter før gjestene spilte seg til en stor sjanse. Aaron Lennon kom seg løs på venstrekanten og slo ballen lavt inni feltet. Den endte til slutt opp hos Luka Modric, som ikke fikk ordentlig treff og sendte den midt på keeper Robert Green i West Ham-målet.

Etter dette festet Tottenham grepet i det som lenge var en relativt innholdsløs og tam affære. Det nærmeste førsteomgangen kom dramatikk var etter 24 minutter. Da ropte Spurs-spillerne på hands inne i West Hams 16-meter, men uten å få gehør hos dommeren.

Deretter ble det litt mer liv i kampen, og begge lag fikk et par sjanser til før pause. Nærmest var Spurs og Roman Pavlyuchenko. Pavlyuchenko sendte ballen i stolpen fra fire-fem meters hold.

Spurs var hakket bedre enn West Ham de første 45 minuttene, men det forble altså målløst til pause.

Lennon arkitekten
Etter hvilen gikk The Hammers mest offensivt ut, og presset Spurs bakover på banen. Laget klarte likevel ikke å komme til de store målsjansene. I stedet overtok Tottenham mer og mer av spillet utover i omgangen.

Etter 62 minutter var Darren Bent først på ballen etter et innlegg fra Lennon, men fra ti meters hold klarte heller ikke han å lure ballen i mål.

I stedet måtte altså forsvarsspiller King trå til foran mål. Nok en gang var det Lennon som var arkitekten bak scoringen. Fra høyrekanten sendte han ballen høyt inn i feltet. Fra åtte meters hold headet King ballen via bakken og i nettet, bak en sjanseløs Green.

Tottenham fortsatte å komme til sjanser, men West Ham hadde ikke gitt opp, og var farlig frempå ved t par anledninger.

Snytt for straffe
Hjemmelaget skulle dessuten hatt straffe da Benoit Assou-Ekotto var borti ballen med hånda på et godt innlegg foran Tottenham-målet. Dommeren valgte imidlertid å overse det.

To minutter før slutt var det nære på igjen for West Ham, men keeper Gomes, som har tabbet seg ut flere ganger denne sesongen, stod som en vegg og avverget tre enorme sjanser på rappen.

I stedet var det duket for Tottenham-innbytter Jamie O’Hara. Han fikk ballen på 25 meters hold, avanserte noen meter og smalt til med et klokkerent treff som gikk i krysset og utagbart for Green.

Dermed endte det 2-0 til Tottenham, etter at gjestene totalt sett hadde stått frem som det beste og giftigste laget.

Det betyr tre svært viktige poeng for Spurs, som dermed klatrer til en 15.-plass på tabellen, med 18 poeng. West Ham har like mange poeng som Tottenham, men Hammers har dårligere målforskjell.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker