*Nettavisen* Sport.

Reddet Sverige fra total fiasko

Foto: AP/Scanpix

Unngikk tidenes bunnotering i et friidretts-VM.

Sverige har hatt et svært dårlig friidretts-VM i Berlin, men takket være høydehopperen Linus Thörnblad unngikk våre naboer i øst en total ydmykelse.

Thörnblads femteplass i høydekonkurransen var nemlig nok til å redde svenskene fra tidenes bunnrekord under et verdensmesterskap, som ble satt under VM i Stuttgart i 1993.

Den gang var Sveriges beste plassering en 6.-plass, under spydkonkurransen. Det var Dag Wennlund som fikk den tvilsomme æren av å være nasjonens bestemann for 16 år siden.

- Ikke ferdig ennå
Dermed kan svenskenes landslagssjef, Stefan Olsson, puste litt lettere. Presset har blitt en smule mindre, men så har også skader mye av skylden for den svake svenske innsatsen.

- Vi er jo tross alt ikke ferdig ennå. Alhaji Jeng har også muligheten for en bra plassering lørdag, sier Olsson til Aftonbladet.

Om Thörnblads innsats hadde landslagssjefen følgende å si.

- Dette er helt klart godkjent. Han blir tross alt nummer fem, og har brutt den dårlige trenden med å ikke kvalifisere seg til mesterskap. Det var utrolig viktig for oss.

Den svenske høydehopperen klarte ikke å kvalifisere seg til OL i Beijing i 2008, eller til EM-finalen innendørs i Torino i vår.

Herjet for 6 år siden
Selv om årets VM har blitt en nedtur for «søta bror», så har våre naboer likevel gullalderen friskt i minne. Tilbake i VM i Paris i 2003, fikk de med seg fem medaljer.

Christian Olsson i tresteg, og Carolina Klüft i sjukamp var begge store stjerner og fikk med seg gull. Mens Stefan Holm sikret sølv i høydehopp, og Partrik Kristiansson (stavhopp) og Kajsa Bergquvist (høyde) begge fikk med seg bronsemedalje.

Når innendørs-VM i Quatar går av stabelen neste sesong er det ventet at flere stjerner vil være friskmeldte, og at den etterlengtede oppturen endelig vil komme.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.