Reddet uavgjort

Foto: Jan Inge Ebbesvik/iBergen.no

Brann våknet ikke før det var ti minutter igjen av kampen. Det var akkurat nok til å redde uavgjort.

07.05.06 19:50

Følg kampen minutt for minutt her.

Stadion eksploderer når ørnen ligger ballen i det lengste hjørnet. Det er fremdeles noen minutter igjen å spille. Tre minutter tillegg og Brann presser som gale.

Migen Memelli viser seg som en god boksspiller og dukker opp på rett tidspunkt. Avslutningen mellom bena på Knudsen tenner et lite håp for Brann drøye åtte minutter før slutt.

Et godt frispark fra Charlie Miller blir slått ut i feltet av keeper Jon Knudsen. Her dukker Bjørn Dahl opp og setter ballen i stangen fra to meter. Større sjanse får en ikke.

Brann har noen halvsjanser, men det er ikke like farlig som når Stabæk er fremme. Nok en gang kontrer gjestene og legger opp en kjempesjanse til Tom Stenvoll. Men Stenvoll klarer å sette ballen utenfor på åpent mål fra 14 meter.

Robbie Winters og publikum gav tydlig uttrykk for sin mening da skotten ble byttet ut i det 63 minutt. Migen Memelli er kommet inn.

En fantastisk kontring endte opp på venstrekanten til Gunnarsson har var bare en liten halvmeter fra å øke ledelsen. Like etter hadde Winters en ny sjanse men sliter med å treffe ballen skikkelig.

Først løsnet Winter et skudd før Haugen noen minutter etter kom på skuddhold. Men begge skuddene havnet rett på keeper.

Erik Huseklepp imponerte ingen med sin første omgang og er blitt ofret til fordel for Helge Haugen. Dermed er Brann tilbake til laget som har hatt suksess de siste kampene.

Brann har i beste fall spilt som en middelhavsfarer i den første omgangen. Stabæk har gjort hjemmeleksen sin og har i tillegg mindre problemer med å plukke andreballer og vinne dueller mot et svært tamt Brann-lag.

Brann har sovnet helt hen i sommervarmen og det straffer seg. Daniel Nannskog trenger ikke mange sjanser - stikkballen var perfekt og avslutningen i motsatt kryss var en skikkelig perle 0-2.

Branns midtbane har vært skuffende og i det 31. minutt fikk de sin straff. Ingen gikk frem for å presse Tommy Stenersen og han fikk flere forsøk til å legge ballen inn i feltet. Veigar Pall Gunnarsson dukket opp bak Bjørn Dahl og satte ballen enkelt i mål.

Et langt utspill ble tatt ned av Nannskog og han forserte lett forbi Bjarnason. Men avslutningen ble for puslete og ballen gikk utenfor alene med Håkon Opdal. De første 20 minuttene har vært preget av mye Hawaii.

Like etter lurte Daniel Nannskog offsidefellen til Brann, men farten til Sigurdsson hindret svensken å komme helt alene med Opdal.

Det startet med mye feilpasninger de første sju-åtte minuttene, men nå har Brann våknet. Først dro Martin Andresen seg fri i feltet og la inn til Vaagan Moen. Han traff ikke ballen skikkelig og hindret selv ledelse til Brann. Like etter hadde han et nytt frosøk, men skuddet gikk rett på keeper Jon Knudsen.

Et par dårlige utspill fra Håkon Opdal er det eneste som har skjedd de første fem minuttene på Brann Stadion.

Erlend Hanstveit har hatt halsproblemer de siste dagene og dermed er det klart for Christian Kalvenes fra start på venstrebacken. Også Erik Huseklepp starter for Brann etter benketilværelse de siste kampene.

Branns lag:
Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Christian Kalvenes - Erik Huseklepp, Martin Andresen, Charlie Miller, Petter Vaagan Moen - Bengt Sæternes, Robbie Winters

Benken: Johan Thorbjørnsen, Martin Knudsen, Helge Haugen, Erlend Hanstveit, Maynor Suazo, Migen memelli, Kristian Ystaas.

Stabæk: Jon Knudsen - Morten Skjønsberg, Inge Andre Olsen, Mike Kjølø, Markus Karlsson - Tom Stenvoll, Henning Hauger, Tommy Stenersen, Bjørnar Holvik, Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.