RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet Vålerenga

Sist oppdatert:
VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Med ett mål og to målgivende reddet Kjetil Rekdal Vålerenga på banen. På sidelinjen jubler direktør Kjetil Siem over at John Fredriksen har slettet klubbens gjeld.

VÅLERENGA – SANDEFJORD 5-3: Klanen nektet å gå før Kjetil Rekdal (35) kom ut av garderoben for å bli hyllet av fansen.

– Dette er en fin dag å legge opp på. Det har vært noen tøffe uker og jeg er glad det endte godt. Som spiller er dette en fin dag å legge opp på, selv om du aldri skal si aldri. Nå får vi se om jeg fortsetter i klubben som trener, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Intet avgjort
Ifølge VIF-direktør Kjetil Siem vil ikke trenerspørsmålet avgjøres før etter sesongen, sannsynligvis etter UEFA-cup-kampen i Polen på torsdag. Men Rekdal innrømmer at han gjerne vil fortsette.

– Det står ikke på lysten. Men vi må få orden på økonomien. Det er ikke noe moro å trene et lag der du hele tiden mister spillere på grunn av mangel på penger. Men det er slett ikke utenkelig at jeg fortsetter, sa Rekdal.

I så måte kan han glede seg over at skipsreder John Fredriksen har bestemt seg for å slette klubb-gjelden på 30 millioner kroner. Det bør gi VIFs trener adskillig arbeidsro neste sesong.

- Fredriksen tar med seg et sted mellom 30 og 40 millioner. Det medfører at klubben står igjen nesten gjeldfri, sier en rørt og glad Kjetil Siem til TV 2.

Fem minutter fra nedrykk
I sin aller siste fotballkamp, etter 20 år som toppspiller, ledet Rekdal VIF-troppene til fornyet tippeligakontrakt inne i heksegryta Valhall. Men det var så vidt. Vålerenga var fem minutter unna 1. divisjon – og økonomisk katastrofe.

– Vi fikk en dårlig start og ga bort to mål, selv om de var veldig fine, sa Rekdal.

Selv var han svært sentral i VIFs opphenting mot et aggressivt og tøft Sandefjord-lag. 1-1-scoringen på frispark var av sorten han har gjort mange ganger på landslaget, og innlegget til 2-1-målet var det kirurgisk presisjon over. I tillegg var det Rekdal som dundret ballen i tverrliggeren da David Hanssen scoret det avgjørende 4-3-målet.

Festfotball
Sju tusen tilskuere sto tett i tett inne i Valhall og fikk se et nedrykksoppgjør som fotball-Norge sjelden har sett maken til. Å si at kampen hadde alt, er å underdrive. Den hadde mer enn alt. Du skjønte hva som var i gjære da dommeren hadde delt ut to gule kort i løpet av de første to minuttene.

– Dette var en skikkelig grøsser. Jeg trodde vi hadde kontroll på 2-1, men så snudde de det til 3-2. Heldigvis fikk vi et mål før pause, sa David Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Hanssen satt selv inn 3-3-målet og senere 4-3-scoringen. – På den første får jeg helt vanvittig treff, trodde det nesten ikke selv da den gikk inn. Den andre var litt enklere, sa Hanssen.

Etter kampen var det fest og sang foran Klanen, og Kjetil Siem dro til og med ned buksene etter supporternes anmodning. Scenene minnet mye om feiringen etter cupfinalen i fjor.

Skuffet Nordlie
Sandefjord-trener – og tidligere VIF-trener – Tom Nordlie, var mest misfornøyd med dommer Jonny Ditlefsen.

– Forferdelig dårlig dømming. Han blåste på alt og snøt oss kanskje for to scoringer også, sa Nordlie, og henviste til to annullerte scoringer i 2. omgang.

– Men jeg klarer meg, jeg. Jeg synes mest synd på spillerne. Jeg har vært med på så mye, at dette går fort over, sa Nordlie, som neste år trener Start.

Kvalifisering til Tippeligaen, 2. kamp:

Vålerenga - Sandefjord 5-3 (3-3), sammenlagt 5-3

Vallhall, 6419 tilskuere

Mål:

0-1 Trym Bergman (10),

1-1 Kjetil Rekdal (11),

2-1 Rajo Piiroja (28),

2-2 Bergman (str. 32),

2-3 Fredrik Thorsen (39),

3-3 David Hanssen (45),

4-3 Hanssen (85),

5-3 Jonas Krogstad (90).

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Gule kort:

Morten Berre, David Hanssen, og Erik Hagen, Vålerenga, Sami Mahlio, Geir Ludvig Fevang, Tom Helge Jacobsen og Fredrik Thorsen, Sandefjord.

Rødt kort: Fredrik Thorsen (90, to gule), Sandefjord.

Lagene:

Vålerenga (4-3-3): Øyvind Bolthof - Kjetil Wæhler, Erik Hagen, Rajo Piiroja (Jonas Krogstad fra 79.), Tom Henning Hovi - David Hanssen, Kjetil Rekdal, Jørgen Jalland (Tommy Edvardsen fra 76.) - Ardian Gashi, Freddy dos Santos, Morten Berre (Andreas Holter fra 86.).

Sandefjord (4-3-3): Espen Bugge Pettersen - Thomas Eftedal, Jan Fredrik Bjørntvedt, Andreas Augustsson, Trym Bergman - Sami Mahlio, Frode Fredriksen, Geir Ludvig Fevang - Samuel Isaksen (Magne Sturød fra 67.), Tom Helge Jacobsen (Hjalmar Johansen fra 78.), Fredrik Thorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere